Administracions

Resum del 2017

Josep Piferrer

Històrica moció de censura a Palafrugell

ERC i el PDeCAT, antic soci del PSC, fan fora els socialistes argumentant la situació de precarietat en tenir un govern amb majoria simple

La moció és la primera de la democràcia al municipi

Hi ha hagut canvis a les alcaldies de Pals, Susqueda i Maçanet de la Selva

Una moció de censura, el maig passat, va fer saltar de l’alcaldia de Palafrugell el veterà socialista Juli Fernández. Com si es tractés d’un drama de Shakespeare, el que havia estat soci de govern del PDeCAT es va aliar amb ERC i van materialitzar aquesta moció de censura. L’aritmètica era clara. Els onze regidors que sumen Esquerra i els regidors del grup de CiU adscrits al PDeCAT a Palafrugell van ser suficients. El divendres 19 de maig es va fer efectiu. El pacte preveia que l’alcalde, Josep Piferrer (ERC), assumiria la nova àrea de Cultura i Festes i que Albert Gómez (PDeCAT) seria l’únic tinent d’alcalde i recuperaria el control sobre l’àrea de Promoció Econòmica, a més de Comunicació. L’estructura resultant combinaria regidors titulars i adjunts, per sincronitzar punts de vista en la gestió entre les dues forces.

Piferrer va posar en relleu que es tractava d’un “dia històric”, en ser el primer vot de censura de la democràcia al municipi. Pel que fa als motius de la moció, Piferrer sempre s’ha mantingut ferm a defensar que, com el 2015, quan el PSC va completar la majoria absoluta amb els cinc vots de CiU i el d’Entesa, ara ERC tenia l’oportunitat de reconstruir una alternativa de govern amb el suport dels quatre regidors del PDeCAT per evitar un executiu amb la “precarietat” d’una majoria simple. Durant els últims sis anys de Fernández –quatre amb CiU i els dos darrers amb l’antiga federació i l’Entesa–, l’alcalde ha dut l’àrea d’Hisenda, defensant el “control estricte de la despesa i la reducció de l’endeutament”. Fernández va destacar com a part del seu llegat la bona situació econòmica que tindria el nou govern.

Hi ha hagut altres canvis d’alcaldia. A la comarca de la Selva es van produir a Maçanet de la Selva i Susqueda. A Maçanet, fruit del pacte de govern (Acord per Maçanet i CiU), i a Susqueda, un relleu ja previst. Al Baix Empordà també hi va haver un canvi, el de l’alcaldia de Pals, també previst per un pacte de mandat.

motius de la moció, Piferrer sempre s’ha mantingut ferm a defensar que, com el 2015, quan el PSC va completar la majoria absoluta amb els cinc vots de CiU i el d’Entesa, ara ERC tenia l’oportunitat de reconstruir una alternativa de govern amb el suport dels quatre regidors del PDeCAT per evitar un executiu amb la “precarietat” d’una majoria simple. Durant els últims sis anys de Fernández –quatre amb CiU i els dos darrers amb l’antiga federació i l’Entesa–, l’alcalde ha dut l’àrea d’Hisenda, defensant el “control estricte de la despesa i la reducció de l’endeutament”. Fernández va destacar com a part del seu llegat la bona situació econòmica que tindria el nou govern.

Hi ha hagut altres canvis d’alcaldia. A la comarca de la Selva es van produir a Maçanet de la Selva i Susqueda. A Maçanet, fruit del pacte de govern (Acord per Maçanet i CiU), i a Susqueda, un relleu ja previst. Al Baix Empordà també hi va haver un canvi, el de l’alcaldia de Pals, també previst per un pacte de mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona