Administracions

municipal

pressupostos

El pressupost del Masnou tira endavant perquè la moció de censura no s’activa

L’alcalde va presentar una moció de confiança que va provocar que el pacte amb el PDeCAT es trenqués

Els comptes municipals pugen a 24,6 milions

El pressupost del Masnou pel 2018 continua el seu camí i l’aprovació inicial ja és un fet. Els comptes municipals del consistori van provocar el novembre passat el trencament del pacte de govern entre ERC i el PDeCAT arrel de la decisió d’aquesta darrera formació de no votar-los a favor perquè no incloïa la revisió de la plantilla. L’alcalde, Jaume Oliveras (ERC), va presentar una moció de confiança que establia que si en un període de trenta dies no es presentava una moció de censura per part dels altres grups municipals els comptes quedarien aprovats.

Malgrat l’amenaça d’un nou pacte que fes fora l’alcalde, el cert és que la distribució de les forces polítiques representades en el ple feia pràcticament inviable la moció de censura i donava garanties de l’aprovació dels comptes. Oliveras es mostra satisfet amb l’aprovació “un tràmit que no s’hauria d’haver allargat tant” i augura un final de mandat “tranquil i amb pactes puntuals”. Un escenari que ja s’ha començat a veure en el cas d’ICV-EUiA amb qui ERC ha negociat un seguit de punts per incloure en el pressupost.

Els comptes municipals pel 2018 del Masnou, segons la memòria del govern, continuen amb la línia de donar resposta als compromisos assolits en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019. Uns compromisos que inclouen la contenció dels ingressos tributaris i de la despesa, però mantenint la capacitat inversora. Amb un import global de 24. 614.740 euros, el pressupost del Masnou representa un augment de l’1,74% respecte al 2017. En el paquet d’inversions, que puja a 2,5 milions d’euros, destaquen les partides destinades al pla de xoc de voreres i calçades i la segona fase del carrer Roger de Llúria, amb 500.000 euros cadascuna; la millora i ampliació del tanatori, al qual s’hi destinen 450.000 euros; l’actuació al carrer de l’Abat Escarré, amb 250.000 euros i les millores en equipaments educatius, l’actuació a la riera Sistres o als Jardins de Lluís Companys dotades cadascuna amb 150.000 euros. Amb inversions menors hi ha les del Parc Vallmora –100.000 euros– o la connexió del carrer de Cuba amb la baixada al port –60.000 euros–.

LA XIFRA

24,6
milions
puja el pressupost del Masnou pel 2018 amb una partida de 2,5 milions que es destinen a inversions

Picabaralla per les ordenances

En el darrer ple de l’any, celebrat el 20 de desembre, no es van poder aprovar definitivament les ordenances fiscals perquè l’oposició es va mostrar en desacord amb el procediment en què s’havien de resoldre les al·legacions presentades pel PSC i Ciutadans. Els grups polítics van defensar que es votessin per punts, però el secretari municipal va defensar que s’havia de resoldre de forma conjunta. Finalment l’aprovació no va prosperar i l’alcalde es va comprometre a demanar un informe jurídic per aclarir quin ha de ser el procediment. En tot cas, Jaume Oliveras ha avançat avui que tot i no poder aplicar les modificacions incloses en les ordenances fiscals del 2018, el proper 8 de gener es convocarà un ple per votar la reducció del tipus d’interès de l’IBI i reduir així la pressió fiscal en els ciutadans. “La revisió cadastral suposava un increment del 3% en el rebut que no volem aplicar”, puntualitza



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona