Administracions

Territori

Figueres facilita la ubicació d’un càmping a l’antiga N-II

El ple va aprovar ahir el text refós d’una modificació del POUM per atreure inversors que revitalitzin l’antic càmping Pous

Vistiplau a l’aportació municipal a la gossera comarcal

La modificació del planejament que permet l’ús com a càmping dels antics terrenys del vell càmping Pous, terrenys qualificats de sòl no urbanitzable, va rebre ahir l’aprovació de la majoria del ple municipal. A més dels cinc regidors del PDeCat al govern hi van votar a favor els regidors d’ERC, els no adscrits (ex-Unió) i la del PP. En contra hi van votar els regidors del PSC i la resta es van abstenir.

La modificació puntual ja havia rebut el vistiplau inicial en la sessió de l’abril passat. Ara calia l’aprovació definitiva del text refós que havia demanat la comissió d’Urbanisme de Girona, abans no es validi definitivament el canvi. El primer intent perquè s’aprovés el text refós es va produir el 14 de desembre passat. En aquella ocasió, però, nou abstencions dels grups de l’oposició van impedir el vistiplau.

Amb aquesta modificació es pretén atreure inversors que vulguin desenvolupar aquesta activitat econòmica en aquest espai. L’activitat del càmping Pous es va tancar l’any 2003 i, des de llavors, només ha funcionat com a restaurant.

En el torn d’explicació de vot, el grup de Ciutadans va prendre protagonisme quan el regidor Toni Pérez va posar sobre la taula que els terrenys havien estat venuts. El regidor Amello, per la seva banda, va retreure a l’alcaldessa unes manifestacions en què afirmava que “havien picat la cresta” a alguns regidors perquè acceptessin la modificació. L’alcaldessa, Marta Felip, va argumentar que s’havia fet la modificació perquè era un “projecte d’interès general”, va afirmar que es treballa per la “planificació” i no es va “a remolc de projectes concrets”, i va relativitzar l’expressió “picar la cresta”. “A mi els ciutadans de Figueres em piquen la cresta cada dia.” El PSC, per la seva banda, va canviar el vot a no perquè es visualitzés que ells “no havien estat pressionats”. L’alcaldessa va recordar que s’havia començat els tràmits temps enrere i la regidora no adscrita Núria Galimany va manifestar que l’urbanisme és, al seu entendre, “la clau de la transformació” de Figueres i que és “l’impuls el que provoca el moviment”.

Diners per a la gossera

En el ple d’ahir també es va donar el vistiplau al conveni interadministratiu que obliga la Diputació, el Consell i l’Ajuntament de Figueres, on es valida el finançament de les tres institucions per a la gossera comarcal que es farà al municipi de Pedret i Marzà. El cost de les obres de les noves instal·lacions, que s’haurien de construir l’any 2019, serà de 830.325 euros, 300.000 dels quals els posarà l’Ajuntament de Figueres –en dues anualitats (2017 i 2019)–, una xifra igual que aportarà la Diputació de Girona (anualitats el 2018 i el 2019) i 136.065 euros que serien a càrrec del Consell Comarcal, i 94.265 euros, amb dues anualitats de 47.131 euros, que assumirien entre diversos ajuntaments que també farien us d’aquestes instal·lacions.

Dilluns, a dos quarts de vuit del vespre, es farà una audiència pública a la qual pot assistir qualsevol ciutadà interessat en el pressupost per a l’any 2018 que es van aprovar a finals del mes de desembre. Es farà al saló de plens de l’Ajuntament de Figueres i hi seran l’alcaldessa, Marta Felip, i el segon tinent d’alcalde, Jordi Masquef, responsable de la Hisenda municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona