Administracions

Municipal

Zona blava vinculada i descompte als veïns

La concessió s’estudia per 40 anys, però sumant-hi la gestió de l’aparcament de pagament al carrer durant els primers 25

La concessió de l’aparcament, segons els plans de l’executiu guixolenc, es planteja a llarg termini, per un període de 40 anys, però per engrescar les empreses del sector a avançar els 10 milions d’inversió, estudien incorporar-hi l’explotació de l’aparcament de pagament en superfície durant els primers 25 anys. Fa aproximadament una dècada que el contracte de la zona blava va vèncer, però s’ha anat prorrogant en espera de vincular-lo a la construcció de l’aparcament. I ara, diu l’alcalde, ha arribat el moment d’actualitzar el servei.

Les tarifes vigents, tot i les revisions, es poden considerar força toves. I el municipi planteja situar-les en preus assimilables a altres poblacions similars de la demarcació, més altes, però oferint descomptes als residents. Els vells parquímetres, però, no ho fan viable. I s’està estudiant avançar la substitució per fer-los compatibles amb una base de dades que permeti bonificar l’aparcament als vehicles censats al municipi.

El fet d’haver de dissenyar l’explotació de la zona blava durant un període tan llarg, però, dificulta la redacció del plec de condicions. Han de preveure escenaris de supressió de zones d’aparcament provisionals –com ara l’Horta d’en Palahí o l’Ileco– o la idea d’eliminar places en primera línia amb el redisseny del passeig marítim. Tampoc se sap quines seran les necessitats respecte a l’evolució del parc de vehicles elèctrics i una altra opció sobre la taula és crear zones verdes d’ús preferent per als residents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona