El Penedès lamenta que la llei no reculli una vegueria pròpia, però no renuncia encara a la seva reivindicació

El Penedès va perdre ahir el partit, però no la lliga. Aquest era el símil en què van coincidir la major part de les veus crítiques amb el projecte de llei de vegueries aprovat pel govern. La Plataforma per la Vegueria Pròpia es va reunir ahir al vespre per decidir com pot incidir el territori per aconseguir que el Penedès quedi reflectit en la llei abans que s'acabi el tràmit parlamentari. El moviment ciutadà també espera que els alcaldes i regidors moguin alguna fitxa. El president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, confia que durant el tràmit parlamentari d'aquest projecte de llei el Penedès sigui capaç de convèncer millor per evitar que la situació continuï igual que fins ara amb el Penedès dividit en tres àmbits diferents, «sempre planificant en funció de les necessitats dels altres i mai per respondre a les pròpies necessitats». Aquesta reflexió també pesa en l'àmbit econòmic i social de la zona, i és compartida també per les patronals. El president de la Plataforma per la Vegueria Pròpia, Fèlix Simon, advertia que la divisió acabarà repercutint negativament en el territori. Posar el Penedès al servei de la gran àrea metropolitana de Barcelona «és com si a algú que fa una setmana que no menja li obres la porta d'un restaurant amb les taules parades».

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané (CiU), no considerava ahir que la reclamació d'una vegueria pel Penedès fos una batalla perduda, ja que per ell el text aprovat ahir pel govern és «una precipitació» i es defineix per la seva «provisionalitat». «No veig res consolidat en aquesta proposta, només titulars de diaris i la necessitat del tripartit d'aprovar aquesta llei, després de les pressions d'ERC al PSC», va comentar Jané. El polític va ser especialment crític amb el fet que el govern català no s'hagi interessat abans per garantir-se «una majoria necessària» al Congrés dels Diputats, ja que la divisió de Catalunya en vegueries ha de comportar també una modificació de l'ordenació estatal per províncies. «Ho veig tan agafat amb pinces que no s'aguanta per enlloc, és que gairebé no val la pena ni opinar», va sentenciar l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona