Administracions

municipal

protesta

El personal de manteniment es planta, a Badalona

Professionals de l’Ajuntament es neguen a treballar perquè fa més de tres anys que esperen roba i material en condicions

A la plantilla que integra les brigades de manteniment de l’Ajuntament de Badalona, que correspon a quatre serveis (educació, esports, via pública, i parcs i jardins), se li ha esgotat la paciència després de més de tres anys esperant que arribin la roba i el material que els permetria treballar en bones condicions. Ahir, les quatre brigades, formades per uns 140 empleats, es van plantar i van decidir que no sortiran a treballar mentre el govern local no solucioni un problema que, en alguns casos, obliga els afectats a córrer massa riscos. A primera hora, en un dels magatzems municipals on es guarda el material vell, un grup de treballadors, inclosos els caps de cadascuna de les quatre unitats, es van reunir per seguir els consells de la Plataforma Sindical Unitària (PSU): “Us recomanem que no sortiu a treballar sense el material apropiat o, en cas d’accident, la mútua se’n desentendrà”, afirmava el líder de la PSU, Pedro López, que matisava que “no es tracta d’una vaga, sinó d’exigir al govern que us doti dels equips de protecció individual”.

Els treballadors reunits anaven mostrant la roba foradada amb què es vesteixen per prestar el servei o, en alguns casos, la que s’han hagut de comprar pel seu compte cansats d’esperar que l’Ajuntament els la proporcioni. Els caps de les brigades van coincidir a denunciar que molts treballadors es veuen obligats a dur a terme tasques perilloses sense la protecció adequada, com per exemple aquells que han de soldar i no duen roba ignífuga o els que fan servir motoserres sense guants ni calçat apropiat. Hi ha empleats que van ser contractats fa sis mesos, asseguren les mateixes fonts, i encara no han rebut una sola peça.

Davant d’aquest panorama, que ja s’arrossega des del mandat passat (el govern del PP va adquirir roba però “era de tan mala qualitat que va haver de ser retornada perquè es trencava”), els empleats de les brigades van decidir ahir que només actuaran, durant els pròxims dies, quan es tracti d’una urgència i, per tant, l’actuació estigui molt justificada. El cap de la brigada d’educació explicava als seus companys que el 2 de febrer li arribaran 22 persones provinents d’un pla d’ocupació. Si no els equipen amb la roba necessària, no els pensa encarregar cap feina, va assegurar. El cap de la brigada de parcs i jardins hi afegia que a ell ni tan sols li poden enviar reforços “perquè no hi ha partida per comprar-los roba”.

El govern municipal de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA ha intentat convocar el concurs per adquirir els equips de protecció individual, però ja ha quedat desert en dues ocasions. Fonts de l’executiu badaloní admeten que el procés està sent més llarg del que seria desitjable, però recorden que, a part que cap empresa ha complert els requisits exigits, “es va invertir temps en un procés de consulta amb els sindicats per saber quines eren les necessitats de les brigades”. Ara, per mirar d’accelerar la compra, el govern està tramitant un contracte menor d’urgència. De moment no posa data a la resolució del problema.

LA FRASE

Els treballadors no estan en vaga. Ho està aquest govern local, que és qui no fa la feina que li pertoca
Pedro López
portaveu psu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona