Administracions

municipal

urbanisme

Comencen a enderrocar l’Agglotap de Sant Feliu per renovar la plaça Alabric

Les naus municipals del carrer Rufo s’han començat a aterrar per guanyar espais lliures

El projecte de la plaça ja s’ha adjudicat i les obres arrencaran a l’abril

La transformació de la plaça Alabric de Sant Feliu s’activarà en breu, un cop s’adjudiquin les obres que el consistori va posar ahir a subhasta, per 2,11 milions, segons el projecte de Batlle i Roig Arquitectura. En la informació pública no hi va haver cap al·legació i el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, avançava ahir que, un cop definida la planificació amb l’empresa escollida, la idea és que les afectacions pels treballs comencin a partir de l’abril i que la reforma duri, com a màxim, deu mesos, un termini que es podria escurçar en funció de les solucions escollides.

El que de moment sí que ja ha començat és l’enderroc de les naus, ara municipals, de l’antiga Agglotap, que permetrà guanyar espais públics per a la reforma viària en la interconnexió entre els carrers Dos de Maig i Rufo. És un procés independent, però paral·lel i necessari per compensar, amb 75 places noves, l’aparcament que es perdrà a l’esplanada d’Alabric.

Les obres, de moment, ahir encara no eren visibles, a diferència dels cartells que informaven que la feina per desmantellar les naus durarà uns tres mesos i, després, la urbanització de la zona de pàrquing s’allargarà quatre setmanes més.

Saballs explicava que, a diferència d’altres obres que es fan en àmbits amb més pressió turística, la intervenció a la plaça “no s’aturarà a l’estiu”, quan ja es podrà fer servir la nova esplanada d’aparcament i s’intensificaran els treballs a la plaça i els entorns de l’asil. Si no hi ha entrebancs i els terminis es compleixen, l’enderroc del mur dels jardins i la urbanització de la nova plaça, amb la reordenació del trànsit pel carrer Dos de Maig cap a Rufo, estaran enllestits a principis de l’any vinent.

LES XIFRES

2,11
milions
és el pressupost de la reurbanització de la plaça Alabric, segons el projecte.
10
mesos,
com a màxim, durarà la reforma de la zona enjardinada, que s’iniciarà a l’abril.
4
mesos
s’allargarà l’enderroc de les naus d’Agglotap i la nova zona d’aparcament, iniciada ahir.

GdC demanarà al ple els diners per a escoles bressol

GdC va anunciar ahir que, després que el TSJC hagi donat la raó als 26 ajuntaments catalans que van reclamar –per la via contenciosa– que la Generalitat abonés els diners compromesos inicialment a cada municipi per l’escolarització d’alumnes a les escoles bressol entre el setembre del 2012 i el juny del 2015, caldria reivindicar també el deute amb Sant Feliu. La formació durà al pròxim ple una moció perquè es cursi la reclamació local per import d’uns 400.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona