Administracions

congrés dels diputats

l'atemptat de la rambla del 17-A

El PDeCAT vol explicacions de Sáenz de Santamaría sobre l’eximam de Ripoll

Jordi Xuclà tramitarà la petició de l’alcalde de la vila, que està fart del secretisme del govern estatal

Jordi Munell diu que no poden tancar el dol

El diputat del PdeCAT al Congrés de Madrid, Jordi Xuclà, reclamarà ara a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la seva compareixença com a màxima responsable del CNI perquè doni explicacions sobre la relació dels serveis secrets espanyols amb l’eximam de Ripoll, cervell de la cèl·lula terrorista que va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils. Xuclà, que també vol que compareguin el ministre de l’Interior i el director del CNI, farà aquesta gestió a petició de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ahir va ser a Madrid, perquè no se n’ha sortit en la seva insistent petició d’assistir a les reunions de la comissió d’assumptes secrets del Congrés en què s’han de donar aquestes explicacions. A la sortida de la reunió, Munell va recordar que el mateix president del CNI havia demanat al novembre comparèixer al Congrés per donar explicacions, quan van transcendir les relacions d’aquest organisme amb l’eximam en el sentit que hauria estat confident de la policia. L’alcalde va detallar que, posteriorment, després que el PP i el PSOE vetessin la compareixença del ministre de l’Interior al Congrés, es van celebrar diverses reunions de la comissió d’assumptes secrets en què s’havia de tractar el tema i finalment no s’havia fet. L’última va ser ahir i, per aquest motiu, l’alcalde de Ripoll va ser a Madrid.

Jordi Munell va sentenciar que Ripoll i Catalunya necessiten conèixer tota la informació per completar el dol. “Coincidint amb el mig any dels atemptats i atenent a la repercussió mediàtica que encara té el tema, tornem a insistir que cal aclarir la relació del CNI amb l’eximam”, va dir. L’alcalde va reblar que mentre a la policia catalana i la de Ripoll se’ls exigeix eficàcia, l’espanyola no comparteix informació, quan ho podia haver fet en un context de confidencialitat en la junta de seguretat de Catalunya o en la local de Ripoll. “Aquest secretisme ens fa preguntar si es podien haver evitat els atemptats. Potser algú hauria d’assumir responsabilitats”, va sentenciar. Jordi Xuclà va lamentar que la falta d’informació provinent del govern espanyol genera inseguretat i incertesa. “Ens sentim traïts i enganyats com a societat”, va indicar.

LES FRASES

Hem fet els deures i qui té la informació no ens correspon. No hi ha càrrecs de consciència
Jordi Munell
Alcalde de Ripoll
Mantenir la cohesió després de conèixer la vinculació de l’imam amb els atemptats ha estat complicat
Jordi Xuclà
Diputat del PDeCat a Madrid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona