Administracions

Front comú a Torroella pel comerç de proximitat

Ajuntament i botiguers, units per fer reflexionar sobre el comerç

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’associació Montgrí Comerç afronten la potenciació del comerç de proximitat amb la voluntat de fer reflexionar la població sobre el perill de la seva desaparició.

Per dur-ho a terme, s’ha impulsat una campanya que es va engegar divendres, amb cartells en un 80% dels comerços , amb l’eslògan “Liquidació total del comerç de proximitat”.

L’impacte inicial de la retolació va generar sorpresa entre els veïns i, també, comentaris de tota mena. Tot i l’impacte de l’original proposta, ràpidament es va pensar que l’acció formava part d’una iniciativa promocional, atès que fins i tot hi havia farmàcies i bars en “liquidació total”.

Reivindicació

Marc Calvet, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, i Dúnia Oliveras, presidenta de Montgrí Comerç, Associació de Comerciants de Torroella, van destacar ahir la importància del comerç local per a la “cohesió social i la dinamització econòmica municipal”. També van recordar que les botigues “són activitats econòmiques petites si es perceben de manera individual, però en conjunt són de vital importància per la seva contribució a la dinamització social i econòmica”. Malgrat això, el comerç local està passant, en general, uns moments difícils pel context econòmic i perquè han de fer front a canvis accelerats en els hàbits de consum, com per exemple la liberalització d’horaris, l’impacte de les grans superfícies o els derivats del comerç en línia, cada cop més present entre els joves.

Per la seva banda, l’alcalde, Josep Maria Rufí, va remarcar l’esforç que es fa des de l’Ajuntament i el sector per mantenir el dinamisme del comerç local, per mitjà d’accions conjuntes i també pròpies en l’àmbit de les seves competències. Rufí va recordar que des de l’Ajuntament “es treballa per reforçar l’atractiu del nucli urbà i oferir eines al sector per millorar la seva competitivitat”. En aquest sentit, l’alcalde va defensar els bons resultats que està donant la col·laboració amb el sector per relacionar cultura, comerç i turisme, de manera que els botiguers tenen una presència activa en les diverses fires i festivitats que es desenvolupen durant l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona