Administracions

La connexió del tramvia s’anirà fent per etapes

Durant aquest mandat s’iniciaria, únicament, el tram Glòries-Verdaguer

L’Ajuntament de Barcelona sembla haver renunciat, almenys per ara, a executar la unió dels tramvies a través de l’avinguda Diagonal d’una sola tacada. Conscient dels dubtes que suscita el projecte i que el calendari no dona gaire més marge, el govern d’Ada Colau s’ha decantat per intentar desencallar l’obra en una primera fase, concretament entre la plaça de les Glòries i el monument a Jacint Verdaguer. Així queda plasmat en el protocol que ahir van signar el consistori i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), un document que, de facto, serà la proposta marc que es portarà a votació en el ple del dia 23. Sobre això, l’executiu barceloní continua sense tenir assegurats els suports polítics necessaris per a la seva aprovació, però ha guanyat marge per, si més no, intentar assolir-lo. I és que tant ERC com el PSC, indispensables per fer majoria, són més proclius a fer l’obra per etapes.

L’acord assolit entre l’Ajuntament i l’ATM també permet concretar alguns detalls sobre el projecte. Així, per exemple, s’ha pactat que la corporació pagarà els treballs d’urbanització de l’avinguda i, alhora, avançarà els diners per a la infraestructura ferroviària. Les administracions no van voler parlar ahir de xifres, però el cost global d’allargar la xarxa en aquests 1,8 quilòmetres s’estima en uns 75 milions d’euros. Igualment hi ha el compromís de revisar la tarifa tècnica del servei. També queda recollit, negre sobre blanc, que la seva gestió no serà 100% pública fins que acabi la concessió privada actual. Això serà el 2032.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona