Administracions

Detingut un home a Berga per matar la mare a ganivetades

La víctima, Manela Quesada, era una coneguda activista social del Berguedà

L’acusat es va entregar a la policia

Un home de 37 anys i veí de Berga ha estat detingut com a presumpte autor de la mort a ganivetades de la seva mare, dissabte a la nit. La víctima ha estat identificada com Manela Quesada, de 56 anys, una figura social molt coneguda a la zona atès que era presidenta d’Asfam Berga i dirigia el Grup Horitzó, dues entitats dedicades a prestar suport tant a malalts de salut mental com als seus familiars.

Els fets s’haurien produït pels volts de les deu del vespre de dissabte. Segons les primeres dades que han transcendit de la investigació, el crim va tenir lloc prop del domicili de l’agressor que, segons apuntava ahir el diari Regió 7, havia estat ingressat recentment en un centre especialitzat en trastorns mentals. Ell mateix s’hauria entregat, pocs minuts després, a la policia local. Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra i dels equips d’emergència es van desplaçar al lloc del succés, on van trobar el cadàver de Quesada amb ferides d’arma blanca. L’àrea criminal d’investigació de les comarques centrals de la policia catalana s’ha fet càrrec de les indagacions.

Els fets van causar una profunda commoció al Berguedà, i tant l’Ajuntament de Berga com el Consell Comarcal han decretat tres dies de dol per la mort de l’activista i, alhora, han suspès tots els actes institucionals previstos fins demà. Igualment, avui, a la una del migdia, han convocat un minut de silenci en record de la víctima a la porta del consistori i a la de l’edifici del Consell. En un comunicat conjunt, ambdues administracions han expressat la seva “consternació” pel crim i han recordat la vinculació de Manela Quesada “amb al teixit associatiu berguedà a través de la seva dedicació i important tasca al capdavant d’entitats de caire social com ara Asfam Berga i Grup Horitzó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona