Administracions

Palamós va recollir el 2017 més de 12 tones de residus

Representa un 3,6% més que el 2016 i redueix el cost de les tones que van al centre de tractament de residus de Lloret

El municipi de Palamós va generar durant l’any passat 12.834 tones de residus, seguint la tendència a l’alça en relació amb el 2016, cosa que representa un increment del 3,6%. Aquest augment significatiu de la recollida selectiva representa també una disminució de l’entrada de residus al centre de tractament de residus municipals (CTRM), situat a Lloret de Mar, i, per tant, una reducció de la despesa per al municipi en aquest concepte. Entre les mesures més immediates per continuar afavorint aquesta tendència destaca la previsió de substituir uns 200 contenidors de recollida selectiva de la fracció d’orgànica.

Una tendència a l’alça

Aquestes dades, elaborades per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, destaquen que, del global, 5.487 tones de residus van ser recollides de manera selectiva durant l’any 2017 i en les diverses fraccions: vidre, envasos lleugers, orgànica, paper i cartó, deixalleria i fracció resta.

Una xifra, doncs, que continua marcant una tendència a l’alça, un augment del 3,6% en relació amb les dades del 2016. En aquesta comparació es fixa que es va passar d’un 40,86% l’any 2016 a un 42,76% l’any passat, com a total del volum de residus recollits de forma selectiva. El creixement, però, es va mantenir o va augmentar lleugerament en la majoria de les fraccions, però va ser superior en l’orgànica. Concretament, aquesta fracció es va incrementar també un 2% respecte al 2016, i el 2017 es va arribar a les 1.284 tones recollides.

LA XIFRA

2
per cent
és el que s’ha aconseguit incrementar només pel que fa a la recollida de la fracció orgànica.

Se substituiran uns 200 contenidors

Les dades posen en relleu una reducció d’un 10% de la presència de residus impropis, un fet que ha estat motivat principalment per la implantació, des de l’estiu passat, de les portelles de color groc en els contenidors de recollida selectiva d’aquesta fracció. En aquest sentit, cal destacar que l’àrea municipal de Medi Ambient ha previst enguany el canvi d’uns 200 contenidors de recollida selectiva de la fracció d’orgànica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona