Administracions

Ultimàtum de Platja d’Aro a l’exjugador del Barça Xavi pel talús del seu xalet

L’Ajuntament ha denegat la moratòria que volia l’empresa perquè diu que ja ha tingut temps

Els promotors tenen fins al 20 de maig per restituir la zona

La restitució del talús malmès arran de les obres en una finca privada de la platja de s’Agaró, a Platja d’Aro, ja no es podrà demorar més enllà de la pròrroga del 20 de maig, un cop va acabar ahir el termini legal. L’equip de govern, de CiU i el PSC, va denegar la setmana passada l’ampliació de sis mesos que demanava l’empresa Galileu 136, vinculada a l’exjugador del FC Barcelona Xavi Hernández.

El tinent d’alcalde, Maurici Jiménez (PSC), explica que no s’ha accedit a la pròrroga per tres qüestions rellevants: la primera, perquè la propietat ha tingut molt de temps per fer-ho i, a més, té la capacitat econòmica i tècnica per abordar-ho; la segona, perquè “els veïns i veïnes de Platja d’Aro i grups naturalistes no entendrien que se’ls concedís una moratòria”, i, finalment, perquè ja s’està en temporada turística. En el supòsit que la propietat no faci l’actuació, punt que Jiménez descarta, seria l’Ajuntament qui ho hauria de fer de manera subsidiària. En tot cas, i segons Maurici Jiménez, l’empresa té capacitat suficient per abordar-ho.

L’obra es va paralitzar a principi del 2017 arran de les denúncies per haver perforat aquest túnel en un espai municipal.

Oblid o picardia

El talús es va fer malbé quan s’hi va excavar un túnel per accedir des de la propietat fins a la platja. Fins aquí cap problema. Però un cop fet es va detectar que la parcel·la a la qual s’accedia era zona verda, amb la qual cosa era inviable l’accés. L’Ajuntament va donar un segon permís a un projecte amb un nou túnel, aquest, però, a 7 metres d’altura. El resultat: l’obertura al nivell inferior va deixar un gran forat, formigonat en forma de túnel sense restituir, i un segon forat, a 7 metres d’altura, per al segon accés de la finca a la platja, ara legal.

Els promotors assenyalen que hi ha opcions viables per arribar des dels 7 metres a terra, que implicarien arribar a un acord amb la finca annexa. Ara, però, s’ha treballat per concloure la perforació del segon túnel i recuperar, posteriorment, les roques de l’espai públic, una actuació en què es restituirà la vegetació.

LA DATA

20.05.18
Acaba
definitivament el termini, incloent-hi la pròrroga, que dona l’Ajuntament per refer el talús.

LA FRASE

Els veïns i veïnes i els grups naturalistes no entendrien que els haguéssim donat una pròrroga
Maurici Jiménez
Tinent d’alcalde del PSC del govern de platja d’aro


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona