Administracions

Santa Cristina refà el pla d’inversió, amb 2 milions aquest any i un més el 2019

El govern local hi manté projectes com ara el de la biblioteca o l’avinguda Església, i encarrila el pròxim exercici per fer feina tot i les eleccions

CiU i el PP s’hi oposen

El govern tripartit de Santa Cristina d’Aro (ERC, Guanyarem i Independents-PSC) va aprovar en el ple de dimecres un pla d’inversions pressupostat en 2,23 milions per al present exercici del 2018 i amb previsions d’assignació a projectes per executar l’any vinent per import d’un milió més. L’aprovació del document, només amb els vots dels grups del govern i les abstencions de Junts i Emprenedors, implica anul·lar les despeses no executades ni compromeses en els anteriors exercicis (entre el 2015 i el 2017).

Per l’alcalde, el republicà Xavier Sala, implica “fer endreça i centrar les prioritats”, per bé que hi ha moltes partides de continuïtat amb els principals projectes pendents, com ara els de la nova biblioteca o la reurbanització de l’avinguda de l’Església.

Esperant subvencions

Pel que fa a la biblioteca, la gran obra del mandat, l’assignació de l’expedient és de 129.775 euros per disposar del projecte executiu a la tardor. Aviat disposaran d’un avenç, en forma de projecte bàsic, però amb el document definitiu, Sala explica que serà “el moment de parlar amb la Diputació i la Generalitat i analitzar com s’entoma una inversió de dos milions d’euros”, per a la qual volen disposar d’ajuts externs.

Respecte a l’avinguda Església, l’alcalde confiava a poder iniciar els treballs aviat, ja aquest estiu, per minimitzar les molèsties en un vial d’accés directe a l’escola Pedralta i la llar d’infants. Hi destinaran 375.000 euros, la inversió més destacada de la quarantena llarga d’obres i accions previstes.

CiU i el PP, en contra

Des de l’oposició, l’exalcalde de CiU, Josep Llensa, es va oposar a la recalendarització pel fet que s’arrosseguen obres no fetes fins ara. I el regidor del PP, Sebastián Mateo, criticava també el fet que el pla es pugui allargar més enllà d’aquest mandat, fins al 2019. Sala argumenta que amb l’extensió de la planificació s’assegura que l’any vinent continuïn avançant alguns projectes fora dels canvis que impliquin les eleccions, com ara la canalització del torrent de Pedralta, la redacció del POUM o la nau polivalent a la zona esportiva, ampliada també en altura perquè hi puguin assajar els castellers.

LA XIFRA

3,33
milions d’euros
preveu el pla d’inversions municipal de Santa Cristina per a aquest exercici i part del 2019.

Molta obra petita, a més de les grans

Les 44 partides inclouen obres d’àmbits molt diversos, que van des de la pista de patinatge fins a millores a l’escola, passant per l’adquisició de les darreres càmeres de videovigilància contra robatoris –per acabar de cobrir zones com ara Bell-lloc o el Mas Trempat–, reasfaltatges i enjardinaments o actuacions en matèria de medi ambient a la ruta del Balcà i els Carcaixells. També s’adquirirà un equip de cloració per a la piscina, un repetidor per solucionar problemes de cobertura de TDT o bústies centralitzades a les urbanitzacions de les Teules, Can Reixac i la Roca de Malvet. El pla també assigna 192.000 euros a l’adequació de la zona esportiva, 100.000 més per adequar un pis per a famílies en situació d’emergència habitacional i 162.600 per habilitar el local de la travessia Camp Bach per a l’Espai Jove i el Banc d’Aliments, un espai que alliberarà superfície al pavelló esportiu i l’ocupació provisional de l’edifici formatget, que volen enderrocar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona