Administracions

Verges tancarà la gran reforma del nucli antic

S’actuarà al carrer dels Bous, l’obra que queda pendent de la tercera fase del projecte de reurbanització

L’Ajuntament de Verges actuarà al carrer del Bous, culminant en bona part l’aposta que s’ha fet, els darrers temps, per millorar el nucli antic de la població. Segons explica l’alcalde, Ignasi Sabater, calia actuar en aquest vial per dur a terme la millora tant dels serveis –telecomunicacions, llum i aigua– com de l’estat superficial i l’espai urbà.

“Aquesta obra posarà fi a una sèrie d’actuacions que s’han portat a terme, els darrers temps, al nucli de Verges amb la intenció de millorar tots els serveis bàsics, incidint especialment en el sanejament i l’abastament d’aigua”, explica Sabater. El projecte preveu fer una pavimentació amb llamborda que dignifiqui l’entorn. El cost d’aquest obra és d’uns 110.000 euros. El projecte del carrer dels Bous enllaça i culmina els treballs de la tercera fase de les obres de reurbanització del nucli; uns treballs que, en conjunt, van tenir un cost de 308.159 euros, de què la gran majoria (246.527 euros) van correspondre al pla únic d’obres i serveis. L’aportació de l’Ajuntament vergelità va ser d’uns 61.632 euros.

La petita deixalleria

Una altra actuació important que es durà a terme els propers mesos és la construcció d’una petita deixalleria, que té un cost de 111.822, i que ha estat possible gràcies a una subvenció del cent per cent de l’Agència Catalana de Residus.

Ignasi Sabater explica que, lligat a això, un altre dels projectes que es desenvoluparà és el nou sistema de recollida de residus: el porta a porta. El consistori de Verges, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, ha apostat per canviar el model tradicional de recollida de residus pel nou, el de la recollida porta a porta. Es preveu que aquest nou sistema comporti molts avantatges, com ara l’increment de la recollida selectiva i l’estalvi de costos d’entrada de residus a l’abocador. El nou sistema es posarà en marxa un cop s’hagi acabat la construcció de la minideixalleria. El passat abril, es van celebrar tota una sèrie de reunions informatives amb els veïns del municipi per compartir les seves opinions sobre la nova manera de gestionar els residus i es va posar de manifest que el porta a porta “és un projecte de poble i que perquè tingui èxit fa falta també la coresponsabilitat de tots i cadascun dels veïns”, segons Sabater.

A més, també s’adequarà la zona poliesportiva, adaptant-la amb una pista de bàsquet, una de futbol sala, un rocòdrom i dues pistes de petanca. I lligat amb la construcció del nou consultori, en un futur s’integrarà en el nou espai tota una zona verda.

LA FRASE

Les actuacions han millorat tots els serveis bàsics, incidint especialment en el sanejament
Ignasi Sabater
alcalde de verges (CUP)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona