Administracions

Encarregat el projecte per a la biblioteca nova a Santa Cristina

La junta de govern de Santa Cristina d’Aro ha adjudicat a l’empresa Feu i Godoy Arquitectes SLP el contracte de serveis per a la redacció dels projectes bàsic, executiu i immobiliari, i l’estudi de seguretat i direcció d’obres per construir la nova biblioteca del municipi. El disseny ha de tenir en compte la proposta aprovada en un procés participatiu i també les esmenes proposades pels mateixos ciutadans, segons ha recordat la regidora de Cultura, Sònia Pujol. L’estudi guanyador proposa un edifici diàfan d’uns 1.000 m², amb zones de patis de més de 300 m², que anirà prop del xamfrà entre els carrers Pere Geronès i Joan Casas i Arxer, a l’entrada del nucli antic. El govern confia poder posar a licitació les obres, que costaran uns dos milions d’euros, abans d’acabar el mandat.

La biblioteca actual està situada en un edifici antic que havia estat el primer ajuntament. A banda d’estar lluny del centre del municipi, té falta d’espais i greus problemes d’accessibilitat. El contracte per a la redacció de la nova biblioteca s’ha formalitzat aquest mes d’abril per 129.772,5 euros. La construcció d’una nova biblioteca ha tingut tot un procés de participació ciutadana. El 2016 va ser la proposta més votada de les incloses en el pressupost participatiu. A partir d’aquí, el govern va encarregar un avantprojecte a cinc empreses per decidir quin enfocament s’havia de donar al nou equipament municipal. Les cinc propostes, més la que ja hi havia de feia temps, van ser valorades per una comissió tècnica formada per responsables de biblioteques de la Diputació, la Generalitat i l’Institut Català d’Energia. “Tenim clar que volem un edifici sostenible energèticament. Sovint els costos de manteniment i de subministraments energètics dels edificis municipals són tan alts que van en detriment de les activitats que s’hi duen a terme”, ha recordat Pujol.La comissió tècnica va descartar quatre dels sis estudis. Els dos restants van ser votats per la ciutadania. Pel que fa a l’estudi guanyador, ara l’empresa Feu i Godoy Arquitectes ha de redactar el projecte bàsic i, a partir d’aquí, l’executiu. “Esperem tenir el bàsic al mes de maig i l’executiu a finals d’any”, hi ha afegit la regidora, que confia que es puguin adjudicar les obres “abans de finals de mandat”. L’equip redactor del projecte està integrat pels arquitectes Anna Feu i Carles Godoy, l’enginyer d’instal·lacions Lluís Duart i l’arquitecte tècnic i enginyer Francesc Xairó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona