Administracions

Inicien les obres del reclamat gran giratori de la Tallada

Una vintena d’alcaldes, liderats des de Torroella de Montgrí, es van mobilitzar per reclamar actuacions a la xarxa viària del Baix Empordà

Les obres havien de començar a finals del 2017

L’inici de les obres del reivindicat giratori a l’encreuament de la carretera que porta de Verges i Torroella a l’Escala és ja una realitat. Aquest punt viari, conegut popularment com l’empalme, al terme municipal de la Tallada d’Empordà, ha estat una zona d’elevadíssima sinistralitat, pel que fa a accidents de trànsit. Una aliança entre 22 alcaldes del Baix Empordà, liderada des de Torroella de Montgrí, va impulsar gestions amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per fer inversions a la xarxa viària. Finalment, el novembre passat, el departament va posar a licitació la redacció de quatre projectes en aquesta comarca, amb una inversió de 18 milions d’euros, per millorar la mobilitat a les carreteres del Baix Ter. L’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, destaca la importància que, tot i el retard, aquest giratori sigui una realitat.

Un punt negre

Amb aquest projecte es pretén millorar la seguretat a la intersecció entre la carretera C-31 –de Torroella de Montgrí a Ullà i Verges– i la carretera GI-632, que forma l’accés des de la C-31 a Bellcaire d’Empordà i l’Escala, actualment formada per un tercer carril central de girs situat a la C-31. El trànsit existent a la carretera C-31, a Ullà, és de 10.788 vehicles diaris i a la GI-632, a l’Escala, de 6.232 vehicles.

La nova rotonda que es construirà tindrà 44 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de 8 metres amb dos carrils. El voral interior serà de 0,5 metres i l’exterior, d’1 metre. L’illot interior tindrà una zona remuntable d’1 metre d’amplada formada per llambordins de formigó. En aquest pla també es preveu un giratori a Torrent.

LA XIFRA

22
alcaldes es van unir per reclamar novament millores en les inversions en carreteres del Baix Ter.

Una iniciativa de l’alcalde de Verges

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí va assolir un paper determinant liderant la reivindicació per desencallar unes inversions en carreteres que, finalment, van pujar a uns divuit milions d’euros. Aquest era u n paper que li venia com l’anell al dit, atesa la seva condició de capital del Baix Ter. Amb tot, la iniciativa de reivindicar actuar a l’empalme va partir de l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, que es va reunir amb el de Torroella, Josep Maria Rufí, per plantejar aquesta qüestió, entre altres temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona