Administracions

Demanen un estudi ambiental per a la Pietat, a Palamós

La Generalitat considera que s’ha de fer pels “efectes que pot tenir ubicar en aquest sector una zona industrial”

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat a l’Ajuntament de Palamós que sol·licita l’inici d’un procediment d’avaluació ambiental estratègica al paratge de la Pietat, on s’hi preveu ubicar la nova zona industrial. Segons la Generalitat, aquesta modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) que promou l’Ajuntament en el paratge de la Pietat, s’ha de sotmetre a avaluació ambiental estratègica ordinària, “atès que té efectes significatius sobre el medi ambient”.

El grup municipal d’Unitat Popular de Palamós i Sant Joan, a l’oposició, continua mantenint fermament el compromís de voler aturar el desplegament del polígon industrial al sector de la Pietat. Amb aquest objectiu va presentar al·legacions contra la previsió de crear nou sòl industrial i demana que es retiri el procés de modificació del POUM, aprovat en el ple del febrer. La CUP vol que aquests terrenys de la Pietat siguin declarats sòl no urbanitzable.

Àmplia majoria

La creació d’una zona industrial al sector de la Pietat disposa des d’aquest febrer passat d’una àmplia majoria política, un cop el ple va aprovar l’inici del procés de modificació del pla d’ordenació urbana municipal en aquest àmbit.

Els més crítics amb aquesta actuació, Junts x Palamós i Sant Joan, i la CUP, ambdós a l’oposició i crítics amb l’impacte ambiental, van votar-hi en contra; mentre que el PSC i la regidora no adscrita, ambdós també a l’oposició, van donar-hi suport. La proposta preveu delimitar un polígon industrial de 24,5 hectàrees brutes, al voltant de l’actual fàbrica de Hutchinson, al sector de la Pietat, una de les portes a les Gavarres. La creació neta de parcel·les industrials quedaria en uns 135.000 metres quadrats, segons fonts municipals, una tercera part de les qual les ocupa la Hutchinson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona