Administracions

La CUP demana aturar la zona industrial a Palamós

Consideren que els informes de diversos departaments de la Generalitat la posen en qüestió

Demanen que la zona sigui declarada espai no urbanitzable

El grup municipal de la CUP de Palamós, a l’oposició, reclama al govern, d’ERC i CiU, que aturi amb caràcter immediat la modificació del pla general d’ordenació urbana per fer una zona industrial al sector de la Pietat. Joan Bohigas, portaveu de la CUP, creu que l’advertiment que ha fet la Generalitat a l’Ajuntament és ampli i contundent.

Estirada d’orelles

Segons Bohigas, la Generalitat, que ha demanat un estudi ambiental, considera que les necessitats que argumenten l’Ajuntament i l’Associació Palamosina d’Empresaris són una “dada mancada d’una anàlisi precisa i detallada”, així com d’una “necessitat i demanda real tant a Palamós com a les poblacions veïnes”. A més, segons la CUP, diversos informes de la Generalitat plantegen que la implantació de sòl industrial “té efectes significatius sobre el medi ambient” i “comportarà una transformació irreversible de terrenys inclosos dins del connector que li restarà funcionalitat”, amb una afectació severa al paisatge i als entorns de l’espai natural protegit de les Gavarres.

LA FRASE

Després de l’estirada d’orelles de la Generalitat, cal declarar la zona no urbanitzable
Joan Bohigas
regidor i portaveu de la CUP a l’Ajuntament de palamós

Els grans defensors del polígon

L’Associació Palamosina d’Empresaris Industrials manté intactes les seves posicions i continua reclamant que la zona industrial es tramiti amb la màxima celeritat, vistos els suports polítics i, segons el seu parer, la demanda real que hi ha a la població. A diferència de la CUP –i Junts per Palamós i Sant Joan–, manté la zona industrial a la Pietat i recorda que el projecte que es tramitarà s’ha adaptat “absolutament a les necessitats de la població i, a més, és respectuós amb el medi ambient”. El principal argument, a banda que molts terrenys ja tenen propietari, és que un importantíssim nombre d’empreses –l’entitat en representa prop d’una vintena– actualment estan limitades i no poden créixer i, arribat el cas, planegen en algun cas la necessitat de canviar de municipi. El sector recorda que la indústria és l’únic que genera llocs de treballs estables, fins i tot en moments de crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona