Administracions

Moratòria a Palamós sobre l’ús de les terrasses el 2018

L’Ajuntament i l’Associació de Restaurants, Tavernes i Oci Nocturn pacten mantenir els criteris d’ocupació de la via pública del 2017

Es prepara una nova ordenança que haurà de regular-ho

L’Ajuntament de Palamós i l’Associació de Restaurants, Tavernes i Oci Nocturn han pactat una moratòria per a aquest any per no modificar els criteris que regulen l’ocupació de la via pública al municipi, especialment visible pel que fa a les terrasses. Per això, els criteris seran els mateixos que els del 2017.

L’equip de govern, d’ERC i CiU, prepara la redacció d’una ordenança de la via pública, però ho vol fer amb temps i de manera consensuada, fins i tot consultant els veïns de la població. Un criteri defensat pels mateixos empresaris, que demanen temps per assumir les inversions que hauran de fer, i més marge en els horaris de tancament.

Procés participatiu

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), explica que es vol saber l’opinió de la ciutadania sobre l’ocupació a la via pública, en especial pel que fa a les terrasses dels establiments, entre altres. L’objectiu d’aquest procés és poder saber de primera mà l’opinió que té la ciutadania sobre aquesta temàtica, que inclou l’espai d’ocupació de les terrasses i els horaris de tancament dels establiments, així com el tipus de mobiliari de les terrasses, les jardineres o els expositors que s’utilitzen, entre altres coses.

Aquest és un pas previ, el de la participació, a la redacció de la que ha de ser la nova ordenança que regularà l’ocupació d’aquests espais, que es durà a terme un cop es tanqui aquesta etapa participativa. Amb aquest objectiu, l’àrea de Via Pública ha iniciat un procés de debat ciutadà per recollir els diversos punts de vista sobre l’ocupació de la via pública a la vila.

Puig destaca la importància d’aquesta iniciativa, que “té en compte que l’activitat turística i comercial del municipi conviu amb la quotidianitat veïnal”. El procés de participació ciutadana sobre l’ocupació de la via pública també ha inclòs el repartiment entre la ciutadania d’uns 500 qüestionaris, amb la participació dels agents cívics, que a final de l’any passat ja van preguntar sobre aquesta temàtica; i aviat també es podrà contestar el qüestionari mitjançant una pàgina web.

El resultat d’aquest procés ha de servir per poder incloure propostes en l’esquema de la futura ordenança reguladora de la via pública que l’Ajuntament elaborarà. Paral·lelament a tot aquest procés, l’Ajuntament de Palamós també fa reunions amb els propietaris d’establiments i comerços del municipi per conèixer les seves aportacions en aquest àmbit.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Generalitat ha sancionat onze companyies aèries amb més de 530.000 euros

Preocupació per la mida del peix blau, a Palamós

palamós

Controvèrsia pel preu de l’aigua al Gironès

Girona

Augmenta el nombre de gavians i gavines a l’estany de Banyoles

BANYOLES

La Pera participa en un projecte en immigració

La Pera

Salvem la Pineda d’en Gori porta l’obra al jutjat

Palamós

Els aldarulls del 20è aniversari de la UdG, a judici 7 anys després

girona

El nou ‘skatepark’ de Tossa és “un referent”

tossa de mar
Torroella de montgrí

Els horts ecològics, a punt