Administracions

Pastor suma un quart regidor al govern badaloní

Jordi Subirana, d’Units per Avançar, entra en un executiu que dilluns es farà públic

El traspàs de poders, en marxa

Davant l’evidència que únicament amb tres regidors li faltaran mans per gestionar un Ajuntament de la magnitud i complexitat del de Badalona, el seu nou alcalde, Àlex Pastor (PSC), ha començat a buscar suports a banda i banda de l’espectre polític local. Amb el PP i els partits que sostenien l’anterior executiu (Guanyem, ERC i ICV-EUiA) descartats per voluntat pròpia de bon principi, l’executiu socialista ha trobat un primer aliat en el regidor Jordi Subirana, d’Units per Avançar. Amb una dilatada trajectòria i experiència en la política municipal badalonina –la seva estrena com a regidor va ser el 2003–, Subirana va arribar a ser el màxim responsable local de la ja extinta Unió Democràtica. Ja des del mateix dia de la votació de la moció de censura contra Dolors Sabater, en què es va abstenir, es va començar a especular amb la possibilitat que el representant d’Units acabés entrant al govern. Com així ha estat. De moment no es coneix quina serà la seva responsabilitat concreta, ja que Pastor vol esperar fins dilluns per donar a conèixer la composició del cartipàs. Fins aleshores oficialment tot està obert, fins al punt que també hi ha qui fa córrer el nom del regidor de Ciutadans, Juan Miguel López González, com a possible candidat a sumar-se també a l’equip del PSC.

Justament els interrogants sobre quin serà el format i la composició final de l’equip rector de l’Ajuntament de Badalona va ser una de les qüestions que es van tractar en la primera reunió entre Àlex Pastor i la seva antecessora, Dolors Sabater. Una trobada que va servir per començar a traspassar responsabilitats, i on es van tractar qüestions que queden pendents en l’agenda municipal. Sobre això, la cap de files de Guanyem va advertir de la necessitat d’encarrilar decisions com ara la subvenció a l’esport de base de la Penya, que es vota dimarts en ple. Més enllà de les qüestions de tràmit, la trobada també va evidenciar que entre el govern sortint encara hi ha coïssor. I per això, i en clau més política, Sabater va recalcar que “no acceptarà el relat” que no han gestionat bé quan, a parer seu, ha estat el contrari

LA FRASE

Vull ser l’alcalde de tots, dels que pensen com jo i dels que no. Per tant, cal neutralitat institucional
Àlex Pastor
alcalde de badalona

La polseguera per la pancarta

L’endemà que el govern del PSC fes retirar la pancarta en suport dels presos, Àlex Pastor defensava la decisió per la necessitat de preservar “la neutralitat institucional”. “Vull ser l’alcalde de tots, dels que pensen com jo i dels que no”, va insistir per justificar que no s’utilitzi simbologia que, a parer seu, crea divisió. Un raonament que va ser rebatut per Sabater explicant que ahir es va penjar una altra pancarta de denúncia amb l’afer de La Manada. “En tots dos casos es qüestiona una decisió judicial, per què se’n criminalitza una i no l’altra?”, es va preguntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona