Administracions

Torroella i l’Escala volen fer més feina plegades

Els ajuntaments de Torroella de Montgrí i l’Escala volen reforçar els espais de col·laboració municipal en àmbits d’interès mutu com poden ser la promoció econòmica, la cultura, el parc natural, la gestió territorial o l’aigua. Els alcaldes dels dos municipis, Josep Maria Rufí i Víctor Puga, s’han reunit aquest matí a l’ajuntament de l’Escala per tractar aquests i altres temes, amb l’objectiu de reforçar lligams i aprofundir en els aspectes que poden ser beneficiosos per als dos municipis si se sumen sinergies i es plantegen des d’una perspectiva supramunicipal.

En aquest sentit, els dos batlles coincideixen a donar continuïtat al front comú que van articular, juntament amb altres municipis, per reclamar la millora llargament reivindicada de la seguretat a les carreteres, que ha donat fruits amb un compromís de la Generalitat d’executar un pla d’accions fins al 2020 amb una inversió de 20 milions i ja s’ha començat a concretar amb la construcció del giratori de l’Empalme i, aviat, un segon giratori a Bellcaire. La feina en comú també ha afavorit l’organització conjunta, per primer cop, d’una campanya gastronòmica, amb la sèpia com a eix vertebrador, que arrenca inicialment del Projecte Sèpia. I la col·laboració, avancen Puga i Rufí, té marge per créixer en matèria de cultura i obtenció de recursos hídrics. En aquest darrer camp, volen pressionar perquè l’ACA i el Conssorci de la Costa Brava allarguin la canonada del Pasteral que abasteix el litoral central gironí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona