Administracions

El pla del port de Palamós tanca la participació i habilita un espai tècnic

S’està reformant l’antic edifici auxiliar de l’antiga bàscula, que servia d’oficina de denúncies dels Mossos, situat a l’entrada del port vell

El pla especial del port de Palamós, que ha de definir els usos en aquest espai, ha tancat el procés participatiu i segueix avançant amb la reforma d’un espai per facilitar el treball de l’equip redactor. Aquesta oficina tècnica s’habilitarà a l’antic edifici auxiliar de l’antiga bàscula que hi ha a l’entrada del port vell, just davant el Museu de la Pesca. Fins a l’any 2012, aquest edifici s’havia utilitzat com a oficina de denúncies dels Mossos d’Esquadra i ara, canviarà les seves funcions.

Un pla de futur

L’alcalde, Lluís Puig (ERC), explica la importància per a la població la redacció del pla especial del port, especialment per les característiques que presenta: “Estem davant un port que està integrat al nucli, amb port comercial, pesquer i recreatiu, a tocar de bars i restaurants”, destaca, afegint-hi que, “segurament, serà un dels plans especials més complicats pel que fa a la redacció, especialment per totes les característiques que presenta”.

El pla, que abans de l’estiu va tancar la fase participativa, ha de definir els usos i el desenvolupament futur de la zona portuària palamosina.

Precisament ara molt aviat, es compliran dos anys des que Ajuntament i Ports de la Generalitat van signar el conveni per a la seva redacció. I, a finals de la passada primavera, tot just es va fer la fase participativa amb diferents tallers i reunions, així com a través d’una enquesta. Un procés que donarà informació complementària a l’empresa Tecplan Enginyeria i Urbanisme, encarregada de fer la redacció del pla.

Aquest procés participatiu o fase de consulta a la població es va fer per tenir en compte suggeriments durant el procés de redacció. Un pas previ que, entre altres consideracions, no amaga una vella idea com és la connexió del passeig marítim amb la zona portuària. Ports de la Generalitat, conjuntament amb l’Ajuntament, ha treballat els darrers anys per racionalitzar aquests espais; des de Ports, es va convertir el dic comercial en una gran zona de passeig oberta a la població, amb mesures per fer-la més segura i ordenada. Precisament, i segons va explicar, ara fa uns dies, el regidor d’Urbanisme, Jordi Pallí (CiU), l’equip de govern treballa amb la intenció d’anar reformant el passeig marítim per trams, prenent com a referent de sortida la zona que es va rehabilitar a prop la riera Aubi, durant el mandat del PSC.

LA FRASE

Pot ser, per la seva tipologia, un dels plans especials més complicats pel que fa a la redacció
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona