Administracions

Polèmica per una gran obra, a Tamariu

SOS Costa Brava demana que s’aturi una urbanització de 33 cases que afectarà una zona de bosc de 30,1 hectàrees

La plataforma SOS Costa Brava ha demanat a l’Ajuntament de Palafrugell que aturi el projecte urbanístic que es vol fer a cala d’Aigua Xelida, on es preveu construir 33 cases de luxe, per la qual cosa ha presentat al·legacions al projecte, que ahir van fer públiques. L’actuació afectaria una zona de 30,1 hectàrees de bosc. El passat 1 de setembre es van presentar al·legacions a l’aprovació inicial del projecte d’urbanització de la finca. L’Ajuntament de Palafrugell ja hi va donar el vistiplau el 10 de juliol amb l’aprovació inicial.

Segons va explicar ahir l’advocat de la plataforma, Eduard de Ribot, entre d’altres arguments, a les al·legacions es destaca que la construcció es farà en uns terrenys amb pendents superiors al 20% de desnivell, fet que, segons va dir, incompleix el que marca la llei d’urbanisme, que prohibeix urbanitzar en aquestes condicions. A més, segons de Ribot, el projecte no incorpora cap estudi d’impacte i integració paisatgística.

El que és més important, segons de Ribot, és que l’excepcional impacte ambiental i paisatgístic requereix que no s’aprovi el projecte i que, a més, s’obri un expedient per estudiar la modificació del planejament. Per això, es reclama a l’Ajuntament de Palafrugell que suspengui les llicències i la tramitació de tots els instruments de gestió durant un any.

Per part de l’equip de govern de Palafrugell, d’ERC i CiU, es va lamentar que s’hagi tingut constància de les al·legacions a través dels mitjans de comunicació. En tot cas, segons destaquen, aquestes s’estudiaran, tot i que la parcel·la ja està urbanitzada i s’hi pot construir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona