Administracions

Santa Cristina inicia la consulta del nou POUM

El procés participatiu ha començat en una fase inicial, més genèrica amb dues taules, i es passarà a una altra de més particular

Dels catorze sectors programats només se n’han executat tres

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha iniciat el primer nivell del procés de participació ciutadana, el més genèric, del que ha de ser el nou pla d’ordenació urbana municial (POUM). Seran dues taules participatives, la pròxima, divendres vinent.

La regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol, admet que el procés participatiu “serà llarg”. “Caldrà que l’equip redactor i el govern tinguin les orelles ben parades per escoltar els ciutadans i poder confeccionar un POUM en què tots ens sentim còmodes”, ha dit Pujol. I en la mateixa línia s’ha manifestat el regidor d’Urbanisme, Narcís Palahí: “Amb la participació volem fer el millor POUM possible i que sigui per molts anys.”

A partir d’aquestes taules, es marcaran les estratègies i, seguidament, les prioritats. Al mateix temps, vindrà un segon nivell de participació, en què els veïns actuaran en un àmbit particular, com a afectats directes, com poden ser les urbanitzacions o els industrials, i, posteriorment, un tercer nivell, en què el veí vol informació sobre el seu cas privat. En aquest tercer nivell, el ciutadà haurà de demanar una cita amb l’equip redactor.

El cap de l’equip redactor, Francesc Xavier Canosa, va deixar clar que la seva intenció és la de “no la toquem, no esborrarem res, només volem corregir els problemes que es detectin, per millorar”. En aquest punt, Canosa explica que l’equip de govern aposta per concentrar la zona esportiva, i també l’educativa.

Pel que fa referència a la zona de creixement, seguint una sentència judicial, es planteja una reducció de 135 hectàrees sobre les 245 previstes en el pla anterior. Tot i això, Canosa recorda que, dels 14 sectors urbanitzables programats, només se n’han executat tres i en cinc més s’ha fet alguna cosa. “En la resta, ni s’ha començat”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona