Administracions

Recta final per al pàrquing de Castell, a Palamós

L’alcalde de Palamós diu que un cop acabada l’actuació, que finalitzarà el 30 de setembre, s’estudiarà el model de gestió de l’aparcament, amb una capacitat per a 660 vehicles

El nou aparcament de la platja de Castell, a Palamós, estarà enllestit el 30 de setembre, tal com estava previst, tot i que no entrarà en servei fins l’estiu vinent. L’alcalde, Lluís Puig (ERC), ha explicat que ara caldrà estudiar el model de gestió d’aquest equipament.

Una de les particularitats d’aquest projecte, que preveu unes 660 places d’aparcament i costarà 230.000 euros, és el fet d’haver-se enretirat per crear una gran zona de protecció i per minimitzar l’impacte en una de les platges més visitades del municipi. L’actuació comportarà la creació de 20.500 m² d’aparcament, i també inclou un nou camí de connexió entre l’aparcament i la platja de Castell. Però sens dubte la principal és l’aposta per una intervenció de baix impacte.

Intervenció mínima

El projecte, redactat per l’arquitecte ambientalista Martí Franch, preveu dur a termes les intervencions mínimes per intentar reduir l’impacte a la zona, especialment per la seva condició agrícola. Per això, segons explica l’alcalde, Lluís Puig, es vol ser molt curós amb tot el que comporta intervenir en aquest espai. Una de les coses que es defugen és la construcció de nous talussos o motes. L’objectiu és clar: aquesta zona, un cop acabada la temporada turística, ha de recuperar la seva activitat agrícola.

L’actuació comportarà la creació de 20.500 m² d’aparcament i també inclou un nou camí de connexió entre l’aparcament i la platja de Castell. Amb aquesta intervenció a Castell, a banda de dotar la zona de serveis vitals, com ara hidrants contra els incendis, es vol ordenar l’accés dels visitants a la platja amb l’objectiu de minimitzar l’impacte a la zona.

LA DATA

30.09.18
L’aparcament estarà enllestit a finals de setembre i afectarà una zona de 20.500 metres quadrats.

Un rètol per informar de les places lliures

L’Ajuntament de Palamós, en el marc del projecte de millora de Castell, vol informar en temps real de les places que queden per ocupar a l’aparcament que cada any s’hi habilita. El rètol es col·locarà just després de la sortida de l’autovia, a l’enllaç que porta fins a Castell. D’aquesta manera, segons l’alcalde, Lluís Puig, l’usuari tindrà informació rellevant molt abans d’arribar a l’aparcament. El rètol, que es posarà en servei la temporada vinent, costarà uns 31.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona