Administracions

Sarrià de Ter imposa una altra multa a Hinojosa

L’Ajuntament ja li havia imposat dues sancions de 900 i 12.000 euros

La tercera multa és a causa dels sorolls que ha generat l’activitat durant els darrers dos mesos

L’Ajuntament de Sarrià de Ter està tramitant una altra multa contra la paperera Hinojosa pels sorolls que emet la fàbrica. La problemàtica dels sorolls i les males olors que desprèn Paperera de Sarrià SL –l’antiga Torraspapel– fa més d’un any que està enquistada. D’ençà que els veïns van començar a queixar-se, el febrer del 2017, l’Ajuntament ha imposat ja dues sancions al grup Hinojosa, propietari de la planta. La primera va ser de 900 euros; i la segona, de 12.000.Totes dues es van fer d’acord amb l’ordenança de sorolls, després de fer mesuraments i comprovar que se superaven els decibels permesos. Ara, a aquestes, s’hi afegirà una tercera, que l’Ajuntament ja està tramitant. La multa s’imposa pels sorolls que ha generat la paperera durant els darrers dos mesos. També serà de 12.000 euros. En paral·lel, el consistori també treballa per aprovar la nova ordenança d’olors. Amb això, es vol lluitar contra les males olors que desprèn la paperera, que s’han convertit en el principal problema.

L’ordenança es preveia aprovar en el ple d’aquest dimarts, però el tràmit es va haver de frenar perquè, a última hora, Hinojosa va presentar-hi al·legacions. “Aquest retard, però, no significa en cap cas que aquesta ordenança tan necessària quedi aturada”, manifesta l’Ajuntament en un comunicat. I hi afegeix: “S’espera que el tràmit per atendre les al·legacions sigui al més breu possible”. Per donar a conèixer les darreres accions que ha emprès, el consistori ha convocat una reunió amb els veïns per al proper 5 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona