Administracions

La Tallada es querella per les càrregues policials de l’1-O

Ho fa com a acusació particular i també reclama pels danys que van rebre les instal·lacions municipals

L’Ajuntament de la Tallada d’Empordà ha presentat una querella als jutjats de la Bisbal d’Empordà per les càrregues policials de l’1 d’octubre del 2017, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

El portaveu de l’associació d’advocats voluntaris, Albert Carreras, ha explicat que el consistori es va posar en contacte amb ells quan va saber que portaven la querella conjunta dels ajuntaments de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva. “En aquests moments estem pendents que s’admeti a tràmit”, ha detallat. Carreras hi afegeix també que, en aquest cas, l’Ajuntament exerceix d’acusació particular perquè, a banda de les lesions als veïns, reclamen pels danys que van rebre les instal·lacions municipals.

La Tallada d’Empordà també ha decidit querellar-se pels delictes de danys i lesions per les càrregues policials de l’1-O. L’Ajuntament ha posat el cas en mans de l’associació d’advocats voluntaris, que porta la querella conjunta de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva.

El seu portaveu, Albert Carreras, ha explicat que el consistori s’hi va posar en contacte en saber que portaven el cas i els va explicar que aquell dia van rebre nombrosos danys a les dependències municipals en les quals es va fer la votació.

Acusació particular

Davant d’això, els lletrats els van aconsellar presentar la querella als jutjats de la Bisbal d’Empordà i ara estan pendents que s’admeti a tràmit. En aquest cas, i a diferència de Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis, l’Ajuntament de la Tallada exerceix d’acusació particular i no popular perquè, a banda dels danys personals, reclama pels desperfectes que van rebre les seves instal·lacions.

Paral·lelament, l’associació ha recorregut contra l’arxivament provisional de tres denúncies per lesions que van presentar veïns del municipi. “Estaven en via morta per falta d’autor conegut i les hem reactivat”, segons ha detallat Carreras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona