Administracions

La reforma de l’Eixample de Palamós, a finals del 2018

L’Ajuntament preveu que la tramitació del projecte de reurbanització d’aquest important sector, que va expandir la població a finals del segle XIX, serà ràpid i que d’aquí a poc començaran les obres

L’Ajuntament de Palamós abordarà poc abans d’acabar l’any les obres de reurbanització d’una àmplia àrea de l’Eixample, un cop finalitzi la tramitació del projecte, que comença aquest mateix mes. Aquesta és una de les grans actuacions de mandat del govern d’ERC i CIU, i disposa d’un pressupost estimat de 984.000 euros. Els veïns n’assumiran una tercera part, a través de contribucions especials. Segons el govern, es preveu que la tramitació sigui molt àgil i que es pugui abordar el projecte amb molta celeritat.

La zona afectada és un rectangle urbà –de fet, molt semblant urbanísticament al pla Cerdà– delimitat pels carrers d’Enric Vincke, del Carmel, de la Indústria i del President Macià. Això inclou els trams dels carrers de Sant Antoni, Santa Marta i Santa Bàrbara, i dels seus travessers, de l’Avió i de la Mercè. L’actuació vol ser una millora integral que inclourà paviments de calçada i voreres, xarxes soterrades de serveis, enllumenat públic o mobiliari urbà i arbrat.

El Palmar, el referent

L’alcalde, Lluís Puig, explica que l’espai que es vol treballar el delimiten els carrers de la Indústria i del President Macià, per una banda, i els d’Enric Vincke i del Carmel, per l’altra. Puig explica que aquesta actuació forma part del projecte de reurbanització i millora de sectors del municipi. En aquest sentit, el darrer referent, quant a ambició, és el projecte del Palmar, un sector que datava dels anys seixanta del segle passat.

El que busca el govern, i segons Puig, és incentivar l’obra pública en espais urbans on fa molts anys que no s’ha fet res. Per això el projecte sempre consisteix en una actuació integral que inclou clavegueram i la resta de xarxes de serveis, voreres, paviments, enllumenat públic, arbrat i mobiliari urbà. El projecte es posarà a concurs públic al llarg d’aquest mes i la tramitació serà curta, segons les previsions municipals.

Es veïns pagaran una part de les obres de l’Eixample. L’expedient de contribucions especials el va aprovar el ple municipal del mes de maig passat, amb les abstencions dels grups del PSC i de la CUP. El pressupost de l’obra és de 984.000 euros i els veïns n’assumiran 303.000, al votant d’un 30% del total.

Un projecte del segle XIX

L’eixample és, a la pràctica, l’expandiment de la zona edificada o construïda d’una població; és a dir, la concentració d’un conjunt de cases i carrers nous que eixamplen una població. Pel que fa a Palamós, l’Eixample, situat a la zona de la platja, es va construir a les darreries del segle XIX i va servir per donar resposta a les demandes de la indústria surotapera i a la implantació del tren petit entre Palamós i Girona.

LA XIFRA

984.000
euros
és el cost del projecte, del qual els veïns assumiran al voltant d’un 30%.

LA FRASE

Aquest projecte planteja una actuació integral com la del Palmar i farà que el sector millori
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona