Administracions

Recurs a Palamós per la Pineda d’en Gori

Els ecologistes reclamen a l’Ajuntament que aturi les obres

La plataforma Salvem la Pineda d’en Gori ha interposat un recurs de reposició contra l’Ajuntament de Palamós perquè aturi les obres de dos grans blocs d’habitatges a l’emblemàtica Pineda d’en Gori. La plataforma fonamenta el seu recurs en l’absència d’un tràmit, al seu parer essencial, com era un informe preceptiu del Departament de Cultura de la Generalitat. Si l’Ajuntament no atura les obres, la plataforma va anunciar ahir que interposarà un recurs contenciós administratiu perquè entén que la llicència és nul·la de ple dret. A més, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona ha informat desfavorablement sobre el projecte del vial i de la rotonda previstos en el projecte d’urbanització d’aquesta promoció d’apartaments.

L’informe de Cultura

L’advocada de l’entitat ecologista, Annabel Lliset, considera que la llicència que va atorgar l’Ajuntament de Palamós és nul·la de ple dret. Segons la lletrada, el recurs impugna tant la llicència d’obres com el projecte d’urbanització perquè l’Ajuntament no ha seguit el procediment legal establert: “S’ha omès un tràmit essencial com era demanar un informe preceptiu i vinculant al Departament de Cultura de la Generalitat.” A més, segons Llicet, recentment Cultura ha informat negativament sobre setze aspectes del projecte. “Per això entenem que l’Ajuntament, atorgant aquesta llicència d’obres, ha infringit el procediment legal”, destaca Lliset. Un altre punt rellevant, a banda del procedimental, segons Llicet, és que la llicència i el projecte d’urbanització infringeixen “greument” la llei de patrimoni cultural català, especialment l’article 35.3. Segons aquest article, el volum, la tipologia, la morfologia i el cromatisme de totes les intervencions que es portin a terme en els entorns de protecció –la Pineda d’en Gori limita amb el BCIN de s’Alguer– no poden alterar el caràcter arquitectònic i paisatgístic de l’àrea i pertorbar la visualització del bé protegit.

L’Ajuntament de Palamós va concedir ara fa un any la llicència per edificar un total de 48 habitatges, repartits en dos edificis i situats en l’àmbit nord de la pineda, a tocar de la zona ja urbanitzada.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Habitatges més eficients per reduir el consum de llum

Barcelona

Torrella reclamarà novament la cessió de la base Loran

torroella de montgrí
Medi ambient

Ramats de Foc

Girona

La plaça del Mig d’Olot ja no és només un espai de pas

Olot

Reallotgen veïns del carrer de les Fàbriques d’Anglès un màxim de dos mesos

anglès

Palamós dona relleu al pont Eiffel amb un passeig en paral·lel a la riera Aubi

palamós

Colau i el govern ultimen un acord en el pla del 30%

barcelona

Girona proposa una exempció en la taxa d’enterrament

girona
girona

Col·loquen les dovelles al pont del Dimoni de Girona