Administracions

Colau pretén reactivar la multiconsulta fallida

El pròxim ple votarà si accepta els recursos presentats

La consulta no es podria fer fins al mandat vinent

El govern d’Ada Colau no renuncia a la multiconsulta que el rebuig de tots els grups municipals, a excepció d’ERC, va deixar el passat 10 d’abril en via morta. Els comuns portaran a votació al ple d’octubre els recursos de reposició presentats per diversos ciutadans contra els acords del ple d’abril que van tombar la proposta de consulta. Aquests recursos venen avalats pels serveis jurídics municipals, segons van afirmar dilluns el tinent d’alcaldia Jaume Asens i la regidora de Participació, Gala Pin. En cas que tirés endavant, la consulta no es podria fer fins al pròxim mandat, perquè no es pot fer sis mesos abans de les eleccions municipals “i en tres setmanes és impossible organitzar-la”, va explicar l’edil de Participació.

Pin va recordar que en el ple d’abril es votava si s’havia de fer la consulta, no pas el contingut de les preguntes, que es referien a la municipalització de la gestió de l’aigua i al canvi del nom de la plaça Antonio López. Les dues propostes venien emparades per més de 15.000 signatures ciutadanes cadascuna, un llindar que estableix el reglament de participació ciutadana municipal per convocar una consulta provinent d’iniciatives veïnals sempre que no vulnerin l’ordenament jurídic. Aquest reglament havia estat aprovat l’octubre del 2017, amb un sol vot en contra, i està emparat per la sobirania que dona la Carta Municipal de Barcelona, va recordar Pin.

“La pròxima sessió plenària els partits tenen l’oportunitat d’esmenar els errors que van cometre l’abril i mostrar que estan a favor del dret de decidir en l’àmbit municipal”, va dir Pin. La regidora va afegir-hi que “el reglament de participació es va aprovar el 2017 amb un ampli consens polític i, si el ple vota a favor aquesta consulta, s’ha de poder realitzar al llarg del 2019”, governi qui governi.

Asens va afirmar: “Ens sembla incongruent i hipòcrita que molts dels que defensen el dret de decidir de Catalunya neguin aquest mateix dret a la ciutadania. És la lògica que el PP i Ciutadans apliquen a la qüestió nacional i ells [referint-se als que van votar en contra] l’estan aplicant ara a la gestió de l’aigua per les pressions que han rebut d’Agbar.”

LA FRASE

És incongruent que molts dels que defensen el dret de decidir neguin aquest dret a la ciutadania
Jaume Asens
tinent d’alcaldia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona