Administracions

Acusen la Generalitat de mentir, a Pals

Salvem Platja de Pals diu que s’amaga el total d’habitatges que s’hi vol construir

La plataforma ecologista Salvem Platja de Pals acusa la Generalitat de “mentir” en el nombre d’habitatges que preveu que es construeixin a la zona, segons informa l’ACN. El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, va deixar clar que s’aixecarien al municipi un màxim de 288 apartaments, però l’entitat assegura que “és impossible”. “La xifra en tot cas balla entre els 780 i els 1.025, però en cap cas seran tan pocs”, assegura el membre de Salvem Platja de Pals Pau Bosch. Fonts de l’associació reconeixen que l’informe d’Urbanisme “retallava considerablement” el nombre d’habitatges i “salvava” les pinedes dels dos càmpings. Tot i això, Bosch lamenta que “no es digui la veritat a la ciutadania” i ja ha anunciat que no descarten portar el cas als tribunals.

El divendres 9 de novembre és el dia fixat perquè la Generalitat i l’entitat ecologista Salvem Platja de Pals es reuneixin. La trobada ha de servir perquè el govern expliqui a l’associació quants habitatges hi ha previstos construir a la zona de la platja. I és que la plataforma ecologista creu que el secretari general d’Urbanisme va “mentir” quan va assegurar que només aixecarien 288 apartaments. “El POUM preveu aquests 288 però l’Ajuntament ja ha fet tràmits perquè se’n facin més”, assenyala el membre de Salvem Platja de Pals Pau Bosch, que calcula que la xifra final es mourà per sobre del miler.

El membre de Salvem Platja de Pals, però, no entén “els comptes” que va fer el secretari general d’Urbanisme, Agustí Serra, que va assegurar que només s’aixecarien 288 habitatges. “Estem molt preocupats per la zona de Rodors. En la reunió exigirem que ens digui què hi passarà, allà”, diu Bosch.

La plataforma ja ha anunciat que portarà el cas als tribunals, en cas que tiri endavant el projecte de construir aquest miler d’habitatges que Salvem Platja de Pals sospita que es faran. “Nosaltres no ens oposem al fet que hi hagi un desenvolupament, el que volem és que sigui respectuós amb el medi ambient”, conclou Bosch.

Salvem Platja de Pals és una de les entitats adherides a SOS Costa Brava, que aquesta setmana ha llançat una campanya per aconseguir signatures i donatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona