Administracions

Llum verd per refer 1.500 m² de voreres, a Palamós

Forma part del projecte de reforma integral de voreres que impulsa el govern, d’ERC i CiU, i té un cost de 124.00 euros

Un altre projecte clau, la millora del sector de l’Eixample, a concurs

L’Ajuntament de Palamós impulsa un nou paquet d’obres de millora urbana, un dels projectes de mandat del govern d’ERC i CiU, que consisteix en l’actuació a 1.500 m² de voreres. Paral·lelament, ha sortit a concurs un dels altres projectes insígnia, el pla de millora del sector de l’Eixample, que el govern vol iniciar abans de final d’any. Les dues actuacions sumen un cost d’1.073.000 euros.

El projecte de millora de voreres, amb un pressupost de 124.000 euros, afectarà en aquesta fase l’avinguda de Catalunya i també els carrers Sant Joan Baptista de la Salle, Muntaner i Foment, així com el passatge del carrer Comerç, a la Fosca. Són 1.500 m². En el cas de l’avinguda de Catalunya s’actuarà en la vorera nord de muntanya del tram entre Enric Vincke i Mallorca. A Joan Baptista de la Salle es reformarà una de les voreres entre Jacint Verdaguer i Ample, el mateix tram que es farà al carrer Muntaner. En el cas del carrer Foment, la reforma afectarà el tram entre Jacint Verdaguer i Salvador Albert i Pey. Finalment, el projecte també inclou l’espai del passatge del carrer Comerç, al nucli de la Fosca. En els carrers que limiten amb la reforma del pla de barris es farà servir el mateix panot gris que es va utilitzar en aquell moment. Per a la resta, s’utilitza el clàssic panot de Palamós, però d’una dimensió més petita. L’àrea delimitada pel projecte també inclou els trams travessers dels carrers Santa Bàrbara, Santa Marta, Sant Antoni, Avió i Mercè. En tot aquest sector es farà una millora integral que inclourà paviments de calçada i voreres, xarxes soterrades de serveis, enllumenat públic o mobiliari urbà i arbrat, especialment a l’avinguda Catalunya, molt malmesa per les arrels dels plataners.

L’Ajuntament ja ha tret a concurs el projecte de reurbanització d’una àmplia àrea de l’Eixample, amb un cost estimat de 984.000 euros. La zona afectada és un rectangle urbà –de fet, molt semblant urbanísticament al pla Cerdà– delimitat pels carrers Enric Vincke, del Carmel, de la Indústria i President Macià. Això inclou els trams dels carrers Sant Antoni, Santa Marta i Santa Bàrbara, i dels seus travessers, Avió i Mercè. L’actuació vol ser una millora integral que inclourà paviments de calçada i voreres, xarxes soterrades de serveis, enllumenat públic o mobiliari urbà i arbrat.

Els veïns pagaran una part de les obres de l’Eixample. L’expedient de contribucions especials el va aprovar el ple municipal del mes de maig passat, amb les abstencions dels grups del PSC i la CUP. El pressupost de l’obra és de 984.000 euros i els veïns n’assumiran 303.000, al voltant d’un 30% del total pressupostat.

LA XIFRA

1
milió d’euros
és el cost dels dos projectes, la reforma de voreres (124.000) i la millora de l’Eixample (984.000).

LA FRASE

Un dels grans compromisos que vàrem prendre va ser actuar en la reforma urbana
Lluís Puig
alcalde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona