Administracions

Ports de la Generalitat posa Palamós com a exemple per a altres plans

Ahir es van presentar les propostes dels ciutadans per a la redacció del pla especial del port

Ports anima els ajuntaments a fer processos participatius

Ports de la Generalitat es mostra satisfet del procés de participació que s’ha fet en el marc de la redacció del pla especial del port de Palamós. Encara més, anima, segons va dir ahir Joan Pere Darbra, responsable territorial de la zona portuària del nord, que altres ajuntaments segueixin el model iniciat a Palamós. Darbra va participar ahir, a l’Espai del Peix, en la presentació de les conclusions del procés participatiu, del qual va dir que “era pioner a Catalunya”.

La presentació de les conclusions va anar a càrrec de Xavier Frigola, director i fundador de Tecnoplan, consultoria d’enginyeria i urbanisme encarregada de la redacció del pla. Aquesta fase, segons Frigola, només recull les aportacions dels veïns. Ara caldrà veure com algunes d’aquestes aportacions poden o no encaixar en la redacció del pla especial. Entre les més destacades: la necessitat d’adaptar totes els infraestructures per afrontar el canvi climàtic. En tot cas, les propostes són molt diverses i molt àmplies perquè, de fet, afecten diverses temàtiques, com ara: facilitar la continuïtat del passeig marítim, integració entre el port i el nucli, millorar la gestió i l’adequació de la zona d’aparcament existent i la mobilitat del trànsit rodat a la façana portuària. També aposta per renovar les edificacions existents i promoure nous usos portuaris i adaptar tota la zona de servei portuària amb millores funcionals. Pel que fa referència a la promoció, es fa una especial incidència en els esports nàutics, en especial a la formació, a l’escola de vela i a la potenciació de l’activitat pesquera, a més de facilitar el turisme de creuers i les activitats turístiques relacionades amb la mar i promoure el patrimoni marítim i adaptar les infraestructures portuàries al canvi climàtic.

Un treball intens que ha comportat repartir 10.000 enquestes i que ha permès que el web del pla tingués 815 visites i que hi hagués vora 600 visualitzacions del vídeo. Ara, l’equip tècnic redactarà un avanç del pla especial amb les línies estratègiques i un informe mediambiental preliminar, que es preveu que estiguin enllestits durant l’any 2019.

Amb aquests dos documents, l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Girona farà la tramitació d’avaluació ambiental simplificada del pla especial. Un cop s’hagi tramitat l’avaluació ambiental simplificada, es començarà la redacció del pla especial.

LA XIFRA

10.000
enquestes
s’han fet durant el procés participatiu, amb 815 visites al web i 150 persones assistents als tallers.

LA FRASE

Convidem altres municipis a iniciar processos participatius com el de Palamós
Joan Pere Darbra
responsable territorial de la Zona Portuària Nord de ports de la generalitat

Un instrument de planificació

El pla especial del port és un instrument de planificació urbanística que estableix l’estratègia de desenvolupament, defineix les millores necessàries i ordena els usos i les activitats d’aquesta infraestructura. Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós van posar en marxa a principis de març un procés participatiu per tal que els ciutadans poguessin opinar i fer propostes sobre el pla especial del port. Amb aquesta iniciativa les dues administracions han volgut promoure la participació i obrir un espai de diàleg amb els ciutadans per tenir en compte les seves opinions mitjançant un procés participatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona