Administracions

L’Escala preveu inversions per valor de 5,5 milions d’euros per a l’any 2019

El regidor d’Urbanisme assenyala que la majoria són petits projectes de millora de l’espai públic

La urbanització del sector dels Emperadors sembla més pròxima

El pressupost per a l’any 2019 de l’Ajuntament de l‘Escala preveu inversions per valor de 5,5 milions d’euros, amb el projecte de reurbanització del sector dels Emperadors com a inversió més destacada. El regidor d’Urbanisme i Infraestructures i Esports de l’Ajuntament de l’Escala, Josep Bofill, assenyala que l’adequació del barri dels Emperadors, amb un cost de 2.571.410 euros, ja ha estat inclosa en els dos darrers pressupostos tot i que “amb les darreres sentències favorables a l’Ajuntament” sembla que “aquest any es podrà afrontar aquest projecte”. “Aquesta és una millora molt reclamada pels mateixos veïns”, explica.

Bofill remarca que la gran majoria de les inversions previstes en el pressupost de l’Ajuntament per a l’any vinent són actuacions que serviran per millorar l’espai públic. A les millores d’accessibilitat i infraestructures incloses en el pla de barris s’hi destinen 210.000 euros. Gràcies a la pròrroga de la inversió es faran actuacions al nucli antic. “Són d’adequació de l’accessibilitat. Bàsicament per les voreres i retirada de cablejat”, afirma. A les millores del passeig d’Empúries s’hi destinaran 300.000 euros. Aquests diners inclouen també l’adequació de carrils bici que ajudin a completar l’anella.

Al barri del Camp dels Pilans, l’Ajuntament preveu invertir-hi 150.000 euros. En aquesta zona, es va adequar l’any passat una pista pavimentada al costat de la seu social de l’associació de veïns. Ara s’hi vol fer una pista urbana per a patinets i bicicletes, entre altres millores.

Pendent del pressupost de l’any 2018, es preveu també una inversió de 80.000 euros per a la torre de Montgó. Altres inversions previstes per al 2019 són la millora de la plaça Avi Xaxu, on es gastaran 50.000 euros, i també el punt de càrrega de vehicles elèctrics (22.000 euros).

Les millores en equipaments municipals, entre els quals hi ha instal·lacions esportives, tindrà una partida de 338.000 euros. Al Clos del Pastor s’han de fer petites adequacions per millorar la seva funcionalitat i adaptar l’espai a la normativa.

Així mateix, també està previst que es remodeli la planta baixa de l’edifici de l’ajuntament, probablement la inversió més important de les millores en equipaments municipals. També figura en les inversions la partida de 250.000 euros per a rehabilitació i compra d’habitatge social.

LA XIFRA

338.000
euros
és la partida prevista en el pressupost per al 2019 per a la millora d’equipaments municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona