Administracions

Territori va demanar mantenir l’aportació al Consorci de l’Habitatge de Barcelona i Economia ho està estudiant

El departament d’Aragonès ordena el tancament de caixa però també preveu excepcions

El Departament de Territori i Sostenibilitat va demanar a Economia poder mantenir l’aportació de 9 milions d’euros al Consorci de l’Habitatge de Barcelona prevista per al 2018.

Segons una instrucció, el departament liderat per Pere Aragonès ordena el tancament de caixa per poder complir amb l’objectiu de dèficit, però alhora també preveu algunes excepcions, per exemple en l’àmbit de salut. Això afecta totes les empreses i organismes que depenen de la Generalitat, i suposaria una retallada per al consorci de 2,9 milions d’euros.

Territori va reclamar que tant el consorci com l’Agència d’Habitatge poguessin acollir-se a aquesta excepcionalitat, i ara ambdós departaments treballen per solucionar aquesta qüestió, segons han explicat a l’ACN fonts de Territori.

Les mateixes fonts afegeixen que un cop van rebre la instrucció d’Economia, la van enviar a totes les empreses on hi participen, inclòs el consorci. Ara bé, insisteixen que en paral·lel van iniciar les gestions per evitar la retallada de l’aportació. La voluntat, diuen, és complir amb els compromisos econòmics adquirits.

En declaracions a l’ACN, el secretari d’Habitatge, Agustí Serra, ha explicat que tant el Departament de Territori com el de Vicepresidència i Economia estan treballant “activament” perquè les polítiques públiques d’habitatge poguessin acollir-se a aquesta excepcionalitat i el Consorci de l’Habitatge de Barcelona i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya puguin seguir rebent fons.

A primera hora d’aquest dimecres, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que és “inacceptable” que l’Executiu retallés la seva aportació al Consorci de l’Habitatge de Barcelona després que la Generalitat notifiqués per escrit una reducció del 30% de la seva aportació, el que representa 2,9 milions d’euros, i ha reclamat una “rectificació immediata”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona