Administracions

Multes a vuitanta veïns i establiments de Palafrugell per mala gestió de residus

La majoria dels expedients incoats són per infraccions lleus amb sancions de 300 euros, a 59 comerços i 21 particulars

Si reincideixen, l’import pot pujar a 6.000 euros

L’Ajuntament de Palafrugell ha activat un dispositiu d’inspeccions aleatòries arreu del terme municipal per erradicar males pràctiques en el reciclatge de residus. El consistori va anunciar ahir que des del juny ja han obert 80 expedients amb proves que afecten 59 establiments comercials o d’hostaleria i 21 veïns de domicilis o segones residències. Tot i que encara estan en fase d’investigació, sembla que la majoria d’infraccions que puguin sancionar seran de caràcter lleu, amb multes de fins a 300 euros. No obstant això, per gravetat o reiteració, les sancions podrien arribar fins als 6.000 euros en el cas de les molt greus.

El regidor d’Urbanisme i Serveis, Jaume Palahí, estima que de moment no hi ha reincidència. “Els casos més preocupants, d’alguns establiments, s’han anat solucionant”, explica. I pel que fa als habitatges, avança que han començat a buscar els propietaris d’algunes bosses dipositades a terra, indagant sobre pistes de la brossa que conduïssin a adreces d’habitatges. Pel que fa a andròmines, destaca que la recuperació del consum no juga a favor del civisme: “s’aprecia en un major canvi de matalassos, mobiliari o electrodomèstics” abandonats a vegades a la via pública. Però com que fins ara quedaven impunes, l’edil creu que amb més control i inspeccions es pot afavorir l’ús correcte de la deixalleria, el servei de recollida d’andròmines o, en definitiva, del reciclatge.

El govern local vol posar fil a l’agulla, a banda d’erradicar l’incivisme i la mala imatge, pel progressiu encariment dels costos del cànon de gestió de residus no reciclats, el que es coneix tècnicament com a fracció resta, als abocadors.

LES XIFRES

21
veïns
s’exposen a multes ja que la inspecció de bosses d’escombraries per terra podria assenyalar-los.
300
euros
és la sanció mínima per infraccions lleus, per bé que l’import podria arribar a 6.000 en el cas de les greus.

Contenidors itinerants, una opció a Tamariu

Els nuclis litorals són un dels punts més complexos per la falta d’espai i l’increment de població a l’estiu. Un dels casos extrems, diu Palahí, és el de Tamariu, amb vials estrets de vianants i establiments al nucli antic i població disseminada en carrers amb forts pendents. L’opció sobre la taula és recórrer a un remolc amb contenidors en algunes franges horàries a l’estiu, ja que a la riera, un dels llocs amb més espai, l’ACA és reticent a bateries de contenidors pel risc d’inundacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona