Administracions

Veïns se senten molestos i enganyats amb la Cúpula de les Arts de Girona

Reunió extraordinària entre les associacions veïnals de Sant Pau i l’Eixample i els afectats

Exigeixen a l’Ajuntament resposta a les seves queixes

Els veïns de l’entorn de la Cúpula de les Arts se senten enganyats i molestos tant per l’Ajuntament de Girona com per Circus Arts Foundation, la productora que ha muntat la carpa multifuncional. Representants de l’Associació de Veïns del barri de Sant Pau, de l’Eixample i els veïns afectats per la construcció de la carpa es va reunir divendres per tirar endavant accions conjuntes de denúncia contra el nou equipament. A banda dels problemes de soroll i mobilitat, molts se senten molestos perquè la Cúpula de les Arts va néixer en ple agost i amb nul·la informació. Al setembre, el veïns afectats es van reunir amb l’administrador de finques i van fer un recurs a l’Ajuntament de Girona. En l’escrit s’especificava el perquè no estaven d’acord amb la seva construcció. Han passat quatre mesos i a hores d’ara el govern municipal encara no els ha respost. És per això que des de les associacions de veïns dels barris de Sant Pau i de l’Eixample requeriran que l’Ajuntament doni resposta als veïns afectats. A més, sol·licitaran una reunió amb el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà; el de Cultura, Carles Ribas, i el de Mobilitat, Eduard Berloso. Depèn de com respongui l’Ajuntament, des de les associacions de veïns ja alerten que traslladaran la problemàtica a la Federació de Veïns de Girona.

Els veïns que s’han queixat, sobretot, són els veïns del sector del carrer Barcelona. Es veu que les vies del tren fan de barrera i al barri de Sant Narcís. Un altre problema obert és l’estètic. I aquí s’obre un cavall de batalla ja que els veïns defensen que una estructura com una carpa no es pot construir en una zona urbana i d’habitatges. Un estructura com la Cúpula de les Arts desentona totalment de l’estètica del sector, i per tant, “molesta”.

Pel que fa a les altres queixes, com ara el soroll, ja es va fer una prova de sonometria. Aquesta va donar un resultat que no superava el límit permès. Pel que fa als problemes de mobilitat, Circus Arts Foundation té un acord amb Mifas perquè els usuaris de la Cúpula de les Arts puguin estacionar en l’aparcament que hi ha al davant de la carpa.

La Cúpula de les Arts, la carpa permanent situada a la cruïlla del carrer Barcelona i passeig d’Olot de Girona on abans hi havia un aparcament en desús, es va estrenar el passat 20 d’octubre. Fins ara s’hi han fet actuacions musicals i de circ.

LA DATA

21.08.18
és el dia
que responsables de Circus Arts Foundation van comunicar als veïns que aixecarien la Cúpula de les Arts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona