Administracions

Menys deute local i més inversió, a Santa Cristina

L’executiu local aprova una modificació de pressupost pereixugar 722.776 euros de préstecs i deixar l’endeutament sota el 10%

Reforcen partides per a obres i reformaran l’oficina de turisme

El ple de Santa Cristina d’Aro va aprovar ahir una modificació de partides del pressupost per destinar 722.776 euros del romanent a l’amortització de tres préstecs, fet que l’alcalde, Xavier Sala (ERC), va destacar que els permetrà deixar l’endeutament municipal sobre el 10% a final d’any i, comptant que continuen rebent més ingressos dels pressupostats, fer que la xifra final encara quedi per sota d’aquest percentatge quan tanquin els comptes del 2018.

Sala va recordar que la bona salut financera del consistori –que se situava entre els més endeutats de l’Estat a principis de segle i al 2011 encara estava entre els 20 primers de Catalunya, per càpita, en aquest sentit– no ha anat en detriment de les inversions, amb “4,65 milions en inversió executada en el mandat” i un milió més en curs, i sense apujar pressió fiscal.

El ple també va donar llum verd al projecte de rehabilitació de l’antiga estació del carrilet, per potenciar-hi l’oficina de turisme. Hi destinen una partida, entre les inversions afegides el 2018, de 150.000 euros. I la regidora de Turisme, Sílvia Fonoll, va avançar que a més de les millores de l’edifici, protegit patrimonialment, l’obra tindrà “en compte la possible futura ampliació” de la instal·lació per fer-hi un centre d’interpretació de l’oferta turística del municipi.

El decàleg participatiu, decidit

Ahir també es va fer públic, abans del ple extraordinari, el resultat de les votacions ciutadanes per al pressupost participatiu del 2019, en què han exercit el vot 222 veïns (poc més d’un 5% del cens). Les tres propostes que han concentrat més suports han estat el reforç dels serveis de neteja al poble (48%), la millora de les instal·lacions per a la pràctica de l’atletisme a la zona esportiva (43%) i l’inici de la planificació per a noves promocions d’habitatges de lloguer social per a joves (41,9%).

Al darrere, altres actuacions que el govern municipal haurà de tirar endavant l’any vinent a iniciativa popular són les millores a les dutxes del pavelló –per la temperatura de l’aigua–, un pla de dinamització comercial, l’adequació del parc infantil de l’avinguda Església o un pàrquing municipal per a autocaravanes. També els han reclamat una mà de pintura a la pista de skate, i engegar un cinefòrum i activitats per al foment de la lectura entre els joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona