Administracions

Aiguaviva projecta una via verda cap a l’aeroport

L’Ajuntament d’ Aiguaviva planifica la construcció d’una via verda que connecti el nucli urbà amb l’aeroport Girona-Costa-Brava i amb el terme de Vilablareix. L’alcalde d’Aiguaviva, Joaquim Mateu, va destacar que amb aquest projecte el municipi vol apostar pel medi ambient i pel cicloturisme, en auge a les comarques gironines. El projecte de via verda d’Aiguaviva es tramita per mitjà del Consorci de les Vies Verdes . Aquesta entitat serà la que sol·licitarà la subvenció dels fons europeus Feder en la pròxima convocatòria per fomentar l’execució d’actuacions de vies ciclistes de les entitats locals. El consistori d’Aiguaviva va aprovar la sol·licitud de la subvenció en el ple del novembre passat.

Projecte complex

Joaquim Mateu va recordar que és un projecte complex perquè l’itinerari començaria al municipi veí de Vilablareix, que ja té una via verda a tocar del riu Marroc. El 2011 Vilablareix va restaurar un quilòmetre de l’antic camí que unia els dos pobles. L’objectiu ara seria continuar aquesta via verda fins a Aiguaviva i connectar-la amb l’aeroport per formar d’aquesta manera una xarxa de vies verdes entre aquests municipis del Gironès. El Consorci de les Vies Verdes de Girona proposa vuit rutes seguint antics recorreguts ferroviaris; en total, 140 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia