Administracions

L’aparcament a l’Horta d’en Palahí de Sant Feliu, tancat

El contracte de lloguer a uns privats, que el consistori aprofitava fora de temporada, va expirar a final d’any

L’aparcament de l’Horta d’en Palahí, l’esplanada de terra privada que hi ha a tocar de la seu de la Policia Municipal de Sant Feliu de Guíxols, està tancat a l’estacionament de vehicles des de l’1 de gener, després que hagi expirat el contracte de lloguer a una empresa que l’explotava en temporada d’estiu, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Els nou mesos de l’any restants, el consistori abonava al propietari un arrendament de 670 euros mensuals, per oferir de manera gratuïta les 180 places d’estacionament a veïns i visitants. Però els propietaris, segons expliquen fonts del govern del consistori, no han renovat l’acord mentre exploren una alternativa provisional més rendible per al solar.

Es tracta d’un terreny de 3.677 m², cèntric i edificable, malgrat que és a tocar de la riera de les Comes, i el seu desenvolupament depèn d’un pla de millora urbana amb unes càrregues notables per les obres hidràuliques, en ser zona considerada inundable. Per aquest motiu, els propietaris estudien algun ús provisional compatible amb la normativa d’Urbanisme, amb estructures no fixes i desmuntables, com ara un rentat de cotxes, però no pas un aparcament d’autocaravanes, ja que segons la regulació seria un ús residencial provisional no permès. El govern local, però, negocia l’opció de renovar un lloguer com a pàrquing si no prospera cap projecte al solar.

Història d’estira-i-arronses

L’esplanada es va començar a emprar com a aparcament municipal durant el mandat d’Antoni Juanals, en règim de lloguer i amb l’enderroc de bona part del mur perimetral de pedra. L’acord inicial es va mantenir fins al juny del 2013, quan l’exalcalde Joan Alfons Albó va plantejar negociar un preu a la baixa i els propietaris, que volien un increment, van exigir que el consistori restituís el tancament.

El solar va quedar tancat de manera provisional amb pilons New Jersey, tot i que van ser mogudes i fins a l’estiu de 2014 va quedar als llimbs, amb vehicles que hi estacionaven sense permís. A l’estiu d’aquell any es va començar a explotar amb preu d’un euro per hora. I la tardor del 2015 es va reobrir com a pàrquing gratuït en temporada baixa. La supressió de les 180 places, al gener, no genera maldecaps, però el consistori voldria mantenir-lo amb alguna fórmula fins i tot més flexible, amb la vista posada en el carnaval i la pròxima temporada d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona