Administracions

Salvem la Pineda d’en Gori porta l’obra al jutjat

Ha interposat un contenciós administratiu contra la concessió de la llicència que permet fer-hi 48 apartaments

La plataforma Salvem la Pineda d’en Gori ha interposat un contenciós administratiu contra l’atorgament de la llicència d’obres a Residencial Cala S’Alguer SL per edificar 48 apartaments en l’àmbit de la popular pineda de Palamós. El contenciós s’ha interposat al jutjat número 2 de Girona contra la resolució del 19 d’octubre de 2017 de l’Ajuntament.

L’advocada de l’entitat ecologista, Annabel Lliset, considera que la llicència que va atorgar l’Ajuntament de Palamós és nul·la de ple dret. Segons la lletrada, s’impugna tant la llicència d’obres com el projecte d’urbanització perquè l’Ajuntament no ha seguit el procediment legal establert.

A més, segons la portaveu de l’entitat, Zeta Figa, l’advocada de l’entitat considera que la moratòria decretada per la Generalitat e tramitacions i llicències en la franja litoral de 200 quilòmetres a la Costa Brava afecta directament el tercer edifici que volen construir a la pineda i, per tant, no es podria tramitar la llicencia.

El contenciós també és contra el projecte d’urbanització PAU-10 aprovat el 17 de juny de 2013, contra el conveni urbanístic del 29 de setembre del 2005 i indirectament contra el POUM que li serveix de cobertura, per infraccions molt greus de l’ordenament urbanístic. Aquest contenciós s’interposa davant el silenci de l’Ajuntament de Palamós sobre el recurs del 28 de setembre del 2018.

També s’ha demanat anotació preventiva de la demanda, per la qual cosa tots els interessats a comprar un apartament a Residencial Cala S’Alguer, per mitjà de la promotora Lucas Fox, hauran de saber que existeix aquest contenciós. Entre altres raons, segons Salvem la Pineda d’en Gori, l’informe de Cultura, que és vinculant, “no només va ser posterior a la llicència d’obres, sinó que a més va ser desfavorable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona