Administracions

Fins a sis anys per unificar l’estètica de les terrasses del litoral de Platja d’Aro

El ple actualitza l’ordenança de platges perquè els privats homogeneïtzin la imatge de tancats i tendals

La proposta encara preveu canvis en la informació pública

Castell-Platja d’Aro vol homogeneïtzar la imatge de les terrasses del passeig marítim de la platja Llarga del municipi, a través de la modificació de l’ordenança d’ús de les platges aprovada ahir a la nit al ple. La regidora de Via Pública, Dolors Guirado, avançava que el text atorgarà quatre anys, fins al 21 de març del 2023, per ordenar les estructures i tendals d’acord amb la nova normativa, tot i que hi haurà una pròrroga de dos anys més, fins a la mateixa data del 2025, per als establiments actius que justifiquin, “amb un pla d’amortització dels elements” actuals, que tenen previst allargar-ne l’ús i adaptar-s’hi abans d’aquella data.

Els nous criteris d’imatge imposen l’ús de materials amb colors clars, blancs, crus o grisos pàl·lids, amb tendals plegables de colors també clars. Per Guirado, els canvis en l’ordenança pretenen “acabar de potenciar l’estètica del passeig”, un dels eixos que, després de la davallada d’activitat i els canvis en la llei de Costes, el govern local ha començat a endreçar aquest mandat.

Es mantenen les mides

Els canvis exigiran l’adaptació immediata a noves llicències, i escurçaran terminis per a les terrasses que no són fixes i només es munten amb vista a la temporada d’estiu –els sis mesos entre el març i l’octubre–, però no implicaran modificacions de les mides dels tancaments o zones de taules, que es regeixen pels criteris que estableix Costes de l’Estat en ser domini públic maritimoterrestre. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, va anunciar que hi ha cert consens i que encara hi pot haver canvis durant l’exposició pública, de la mateixa manera que s’han acabat tolerant plàstics protectors, a més de vidres o metacrilats, en altres punts. La proposta es va aprovar per unanimitat, amb observacions d’ERC i ICV perquè hi hagi gradualitat respecte als costos, o possibles canvis de titularitat.

Flexibilitat a l’interior

També es van aprovar per unanimitat canvis per flexibilitzar les terrasses que ocupen la zona blava a les avingudes i carrers de la zona comercial del nucli, de manera que a partir d’ara els hostalers que gestionin en lloguer locals contigus de diferents propietaris puguin expandir les zones de taules a l’exterior davant de tots dos locals.

LA DATA

21.03.25
serà
la data límit, si es concedeix la pròrroga, perquè els establiments amb terrasses anuals s’adaptin a la norma.

Cinc anys de pròrroga per al PP’s Park

El ple també va donar ahir llum verd a la renovació del contracte d’arrendament del solar municipal on hi ha el parc d’atraccions PP’s, dins del sector dels Estanys, per cinc anys més prorrogables –el vigent vencia a l’abril– i elevant la renda anual que els gestors de les instal·lacions abonaran a l’Ajuntament fins als 80.000 euros.

El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, va argumentar que és el millor rendiment actual que es pot treure a la finca, amb un valor estimat de més de 13 milions d’euros d’acord amb els drets urbanístics, un cop es desenvolupi la parcel·la annexa comercial i hotelera del Magic Park o la conversió en vial de vianants de Doctor Fleming.

Els responsables del parc donen per bo l’acord, que “possibilitarà inversions importants en noves atraccions” amb la garantia que les amortitzaran. De moment, treballen en una nova atracció i la reforma de la tematització d’altres, i reobriran a finals de març. Entre els grups de l’oposició, José Luis Villa (Cs) va aplaudir l’aposta per mantenir un equipament per al turisme infantil. Però Pedro Torres (ICV) va defensar que els recursos compensin partides socials, o l’increment dels contractes de lloguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona