Administracions

Palamós aborda la gran obra de millora integral del sector de l’eixample

Aquest és un dels projectes de mandat del govern d’ERC i CiU, i es concentra en el sector que a finals del segle XIX es va urbanitzar per a la indústria surotapera

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat les obres de millora integral del sector de l’eixample. Aquesta és una de les grans actuacions de mandat del govern d’ERC i CiU, que disposa d’un pressupost de 734.600 euros i que serà finançada majoritàriament per l’Ajuntament de Palamós amb un 69,24% i la resta, el 30,76%, mitjançant contribucions especials.

La zona afectada és un rectangle urbà molt semblant urbanísticament al pla Cerdà. Aquest espai està delimitat pels carrers d’Enric Vincke, del Carmel, de la Indústria i del President Macià. Això inclou els trams dels carrers de Sant Antoni, Santa Marta i Santa Bàrbara, i dels seus travessers, de l’Avió i de la Mercè. L’alcalde, Lluís Puig, destaca que aquesta actuació “vol ser una millora integral que inclourà paviments de calçada i voreres, xarxes soterrades de serveis, enllumenat públic o mobiliari urbà i arbrat”.

Les feines s’han iniciat concretament pel carrer de Carmel, que està afectat per aquestes obres en el seu tram comprès entre l’avinguda del President Francesc Macià i el carrer de la Indústria. Aquest destacat projecte actua en un àmbit important del municipi, delimitat pels carrers Indústria (al nord), Carmel (est), Enric Vincke (oest), i l’avinguda del President Francesc Macià (sud), i inclou tots els trams de carrers interiors d’aquest perímetre, concretament els perpendiculars a mar, carrers Avió, Mercè i Carmel, i els paral·lels a mar, com són els carrers de Santa Bàrbara, Santa Marta i Sant Antoni.

Noves voreres

Les obres inclouen la urbanització d’aquests carrers amb noves voreres i paviment d’asfalt.

Amb aquesta actuació es vol millorar el pas dels vianants adaptant aquests espais a la normativa per a les persones amb minusvalideses i pacificant la circulació dels vehicles.

LA XIFRA

734.600
euros
és el cost del projecte, del qual l’Ajuntament aporta un 69,24% i la resta, el 30,76%, els veïns.

Un projecte d’expansió del segle XIX

L’eixample és, a la pràctica, l’expandiment de la zona edificada o construïda d’una població; és a dir, la concentració d’un conjunt de cases i carrers nous que eixamplen una població. Pel que fa a Palamós, l’Eixample, situat a la zona de la platja, es va construir a les darreries del segle XIX i va servir per donar resposta a les demandes de la indústria surotapera i a la implantació del tren petit entre Palamós i Girona.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.