Administracions

Salt ha reduït el deute del 84% al 39% en tres anys

El consistori remarca que la gestió feta permetrà ara fer un pla d’inversions

En el ple del març s’aprova incloure un sistema de tarifació social als preus dels casals d’estiu municipals

L’endeutament financer de l’Ajuntament de Salt el 31 de desembre del 2018 era d’11.564.639 euros, que representa un 38,6%. En el ple del març celebrat ahir al vespre, el consistori saltenc va donar compte del grau de compliment del pressupost i, en aquest sentit, va valorar positivament “la gestió feta” per reduir l’endeutament durant el mandat de l’actual equip de govern. Així, el desembre del 2015, la ràtio de deute era del 84%. També van recordar que a l’inici del mandat el deute a Salt era del 106%, una xifra que “suposava la intervenció financera de l’Ajuntament i impedia fer qualsevol tipus d’inversió”. El regidor de Serveis Econòmics, Toni Vidal, va destacar que aquesta “significativa reducció del deute obre les portes a l’Ajuntament a fer un pla d’inversions potents”. En el ple es va detallar el grau d’execució del pressupost del 2018, que és d’un 92,63% en l’apartat de despeses i del 113,46% en el d’ingressos.

Bonificacions

El ple va aprovar la modificació de l’ordenança reguladora dels preus públics del casal d’estiu municipals amb 17 vots a favor i tres abstencions, dels dos regidors de Plataforma per Catalunya i el regidor de Ciutadans. El regidor de Serveis Socials, Fermí Cunill, va explicar que la modificació consisteix a introduir bonificacions socials en la quota tenint en compte el nivell de renda familiar del menor inscrit al casal, així com incloure bonificacions a les famílies monoparentals i als menors amb diversitat funcional. En el debat polític, el regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, va argumentar el seu vot favorable tot recalcant que eren “felicitacions agredolces” ja que la mesura de la tarifació social en els casals d’estiu municipals arriba “a dos mesos d’acabar el mandat”. El regidor de Ciutadans, Atilano González, va justificar l’abstenció amb “dubtes” sobre les bonificacions per escales econòmiques.

Acusació particular

En el ple d’ahir també es va donar compte de la interlocutòria dictada el 25 de febrer en les diligències prèvies del jutjat d’instrucció número 3 de Girona en les quals s’acorda denegar la personació de l’Ajuntament de Salt com a acusació popular en l’intent d’ assassinat de la treballadora del Consorci de Benestar Social. Els fets van passar el novembre de l’any passat, a la plaça Sant Cugat al migdia, quan un home va apunyalar la víctima a l’abdomen; la noia va haver de ser ingressada a l’hospital Josep Trueta. Una altra de les informacions de les quals l’equip de govern va donar compte en el ple va ser el canvi de cap de gabinet d’alcaldia, un càrrec de confiança. Des de l’1 de març, Jofre Sáenz substitueix Carles Gras, en el càrrec des del juliol del 2016.

LA XIFRA

40,5
per cent
és la variació de l’endeutament del 2017 al 2018.

LA FRASE

La reducció del deute estableix les bases per poder incrementar i millorar els serveis i resoldre mancances
Toni Vidal
regidor de serveis econòmics


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona