Administracions

Calonge vol prioritzar l’ascensor al centre de salut

El govern local du al ple la setmana vinent una modificació del pressupost per destinar mig milió a l’elevador, millorar el parc de Sant Julià de Lòria i acabar els vestidors al camp de futbol de Sant Antoni

El govern de Calonge i Sant Antoni presentarà en el ple de dijous vinent una modificació del pressupost d’inversions per valor de 550.000 euros. Redistribuirà partides previstes per a aquest exercici 2019 i les destinarà a qüestions que considera “prioritàries”. En concret, es tracta de la millora de l’accessibilitat de l’edifici del consultori de Calonge (amb un ascensor valorat en 110.000 euros), la finalització de les obres dels vestidors del camp de futbol de Sant Antoni (250.000 euros més) i la millora dels equipaments del parc de Sant Julià de Lòria (190.000 euros).

L’increment que suposen les inversions en els tres projectes es compensa amb la reducció de despesa en les obres de rehabilitació del castell, a les quals enguany estava previst destinar 400.000 euros. Amb el canvi, el nou executiu d’ERC, Avancem i Republicans es proposa l’objectiu de “disposar de més temps per poder repensar els usos i funcions del castell abans de finalitzar-ne la rehabilitació, i també perquè els terminis de contractació no permetrien que aquesta obra estigués adjudicada aquest any 2019”. En aquest sentit, l’actual govern aposta per, primer, pensar i valorar els usos i el funcionament del castell i, posteriorment, afrontar els projectes de reforma. La resta de l’import que variarà de finalitat són 150.000 euros, que ja estaven assignats per finalitzar les obres dels vestidors del camp de futbol de Sant Antoni. Tot i això, i després d’una avaluació tècnica de les necessitats de l’equipament, es proposa incrementar-hi la inversió fins als 250.000, perquè la reforma s’ha encarit, per complir requisits d’edificació i accessibilitat.

L’ascensor al consultori

Amb l’ascensor a l’edifici de Can Patrici, seu del consultori, ERC donarà compliment a una de les reivindicacions i promeses electorals, per resoldre les dificultats d’accessibilitat per a la gent gran que ha de pujar a les consultes del primer pis. Miraran de minimitzar l’afectació sobre l’interior i la volta catalana, però redistribuiran espais, lavabos adaptats i repararan les cobertes per millorar-ne l’aïllament.

Pel que fa al parc de Sant Julià de Lòria, connecta el nucli de Calonge amb la urbanització Mas Barceló, i volen renovar les instal·lacions esportives i també els jocs infantils que hi ha a la zona verda. L’objectiu és potenciar la utilització d’aquest gran espai lliure, adaptat als requeriments i a les necessitats actuals.

LES XIFRES

550.000
euros
reassignarà, de l’apartat d’inversions, el govern de Calonge en el ple de dijous vinent.
110.000
euros
es destinen a instal·lar un ascensor a l’edifici del consultori sanitari per fer-lo més accessible i confortable.
400.000
euros
previstos per al castell es deixen sense efecte, perquè no tenien marge per adjudicar obres i les volen repensar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona