Administracions

la crònica

La majoria absoluta de Junts a Olot, sota la lupa

Els processos participatius seran una bona pedra de toc per avaluar la majoria

Els 100 primers dies de govern de Junts per Catalunya a Olot han servit per visualitzar el nou model de la ciutat del futur anunciat per Pep Berga el dia de la seva investidura com a alcalde, amb el qual marca distàncies respecte al seu antecessor. La còmoda majoria absoluta és el principal element que hi ha, ara per ara, per analitzar. Es fa difícil amb tants pocs dies més enllà de les percepcions i d’algunes manifestacions de l’oposició, com ara la CUP, que ha dubtat de si serà una operació de maquillatge.

En la primera sessió del ple ordinària, Berga, per exemple, va rebre crítiques d’ERC reclamant una participació real recordant-li que la col·laboració no és parlar amb l’oposició poques hores abans d’un ple temes ja molt mastegats per l’equip de govern. L’alcalde es va defensar insistint en el fet que les comissions de govern estan obertes a tots els grups, i que està obert a aportacions vinguin d’on vinguin. Sigui com sigui, es fa difícil avaluar aquest aspecte en temes en què les posicions són radicalment oposades com en el cas de l’Espai Cràter –el museu dels volcans–, que ERC no vol i que és un dels projectes estel·lars de Junts. I més si se sospesa el nombre de regidors i la dedicació. Després d’aquests 100 primers dies de gràcia i sobretot de la paràlisi del període estiuenc, que, a Olot, s’allarga fins després del Tura, serà el moment de començar a veure per on van els trets.

Hi ha molt de consens quant a la variant nord d’Olot i Berga ha entomat les reivindicacions de la plataforma veïnal No és un vial, és un carrer, amb la creació d’una comissió amb representants de partits i entitats per fer un front comú davant de la Generalitat. El consens, però, està per veure en el procés participatiu que promou per redactar un pla de foment de la bicicleta i un per a la millora de l’oferta de l’oci nocturn. Tots aquests processos, a part del de l’Espai Cràter, seran una bona pedra de toc per avaluar l’ús que Junts fa de la majoria.

Més enllà de l’encert o no de les propostes, el govern de Pep Berga, amb un equip molt jove, està posant l’accent en aspectes amb què pretén definir un model de ciutat. Està treballant, per posar algun exemple, en els àmbits de la transició energètica i de les tecnologies, de la mobilitat, dels drets civils, etc. Venen mesos, doncs, per veure com es materialitza i, sobretot, si hi ha recursos per implementar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona