El Tribunal de Comptes arxiva la denúncia sobre la contractació d'un arquitecte a Torredembarra

L'òrgan no veu irregularitats en els pagaments al coordinador del pàrquing Filadors

El Tribunal de Comptes ha decidit finalment arxivar la denúncia que li va fer arribar el mes de març passat el grup municipal del PSC, a l'oposició a l'Ajuntament de Torredembarra. En l'escrit, els socialistes denunciaven que el consistori torrenc havia estat pagant sense contracte vigent a l'arquitecte encarregat de supervisar les obres del pàrquing Filadors, Jaume Vila Fontcuberta. En concret, la formació posava en dubte el cobrament del treballador (ara contractat al consistori com a coordinador de l'àrea d'Urbanisme) de 22.040 euros entre els mesos d'abril del 2009 i el mes de febrer passat.

Despesa justificada

Segons l'òrgan fiscalitzador, però, aquests fets no són constitutius d'una irregularitat comptable i rebutja, per tant, nomenar un delegat instructor per iniciar un procés sobre aquesta causa. Així, el conseller de comptes que ha seguit el cas recorda que l'arquitecte havia realitzat «els serveis per als quals havia estat contractat», fet que justificaria el cobrament d'un sou a canvi. Tot i això, en la interlocutòria d'arxiu de les diligències el conseller sí que considera que aquest arxivament es produeix sense perjudici que, en els fets denunciats, existeixin irregularitats formals administratives, tot i que recorda que, en aquest cas, el procés s'hauria de denunciar a través de la jurisdicció del contenciós administratiu.

Mentre que el PSC feia constar en la denúncia que a l'Ajuntament de Torredembarra existien altres professionals que podrien haver exercit les mateixes tasques per les quals es va contractar l'arquitecte, el conseller recorda que això és una «crítica a l'oportunitat de la despesa». Per la seva banda, el fiscal també va demanar l'arxivament de la causa en considerar que la prestació dels serveis de l'arquitecte estava «degudament justificada».

Finalment, el tribunal també fa constar que els denunciants «tampoc han exercitat formalment» la petició d'exercici d'acció pública, sinó que, durant el termini establert, «es van limitar a enviar un escrit referenciant dues noves factures de l'arquitecte».

Vila va començar a treballar per l'Ajuntament de Torredembarra a través d'un contracte menor, que només es va poder ampliar un cop més, ja que s'havia excedit el límit de 18.000 euros. Des de llavors i fins al seu nomenament com a coordinador d'Urbanisme, va cobrar sense contracte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona