Administracions

L’ordenació dels carrers Ample, Antic i Valls de la Bisbal ja pren forma

És una de les actuacions de mandat del govern, d’ERC, la CUP i En Comú Guanyem

Els treballs han fet aflorar vestigis de l’antiga ciutat medieval

Les obres d’ordenació dels carrers Ample, Antic i Valls d’en Colomer de la Bisbal d’Empordà, un dels projectes de mandat del govern –d’ERC, la CUP i En Comú Guanyem–, avancen a bon ritme i ja prenen forma. Ara ja es pot començar a visualitzar un canvi arran de les tasques a la base del paviment. Així doncs, i progressivament, la zona d’obres anirà esdevenint més transitable per als vianants. Si bé en el dia d’avui a la major part de la zona de les actuacions s’hi pot veure la subbase del paviment, ja ha començat a formigonar-se tota l’amplada del carrer Antic.

Seguidament, s’aplicarà el formigó a la zona del carrer Ample que va des de la cruïlla del Raval fins al carrer Antic. Concretament, es farà una franja central de 6 metres de formigó –dels prop d’11 metres d’amplada que fa el carrer–, deixant les voreres lliures per continuar avançant en els treballs de renovació dels serveis existents. Segons la previsió d’obres, aquesta actuació estaria acabada la primera setmana de novembre.

Finalment, es formigonarà la part del carrer Ample que va des del Raval fins al carrer Valentí Almirall. Aquest tram no té vorera a la part nord del carrer (contigu al nucli antic). És per això que es formigonaran els 5 metres de la meitat nord del carrer, deixant pendent la vorera de l’extrem sud.

Les obres d’ordenació han fet aflorar vestigis que permeten resseguir la història de com va ser l’antiga ciutat medieval. L’actuació, però, ja preveia la possibilitat de trobar restes arqueològiques, com ara parts de la muralla de l’antic nucli. La muralla precisament va ser declarada bé cultural d’interès nacional, si bé bona part de l’antiga fortificació no és visible, tot i que hi ha parts que sí que ho són, com el portal del carrer de la Riera.

El contracte es va adjudicar i formalitzar a mitjan juny a l’empresa Rubau Tarrés per 1,1 milions d’euros i ha de finalitzar el desembre vinent. Els límits temporals seran ajustats perquè el temps estimat de durada dels treballs s’ha fixat en uns set mesos.

Les obres d’ordenació van començar al juliol i van comportar modificacions en la ubicació de les parades del mercat setmanal, alguns canvis i afectacions de circulació i aparcament a la zona i altres modificacions paral·leles a l’àmbit. El projecte es va aprovar l’abril passat per majoria absoluta.

LA XIFRA

1,11
milions
costarà la reurbanització dels tres vials, adjudicada a Rubau Tarrés i finançada al 50% per la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona