Administracions

Un programa del SOC dona feina a 43 persones de col·lectius vulnerables

La selecció la fa l’Ajuntament i ofereix 28 contractes de mig any i 17 més d’un any

El programa preveu la realització de dotze projectes d’àmbits diferents

El programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb 631.835 euros, permet la contractació a Figueres de persones de col·lectius vulnerables, com ara aturats majors de 45 anys, dones en situació d’atur i destinataris de la renda garantida de ciutadania.

Aquest és un dels programes presentats a la ciutat la setmana passada durant la visita de la directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Antònia Garau. Treball i Formació ha facilitat la contractació de 43 persones aturades. Les persones que s’integren dins d’aquest programa han estat derivades per l’Oficina de Treball del SOC a Figueres i seleccionades per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres.

El programa preveu la realització de dotze projectes en diferents àmbits, com ara la millora de la neteja i el manteniment d’espais urbans, la recollida i el tractament de dades d’interès municipal, la conscienciació ambiental de la ciutadania o el suport al manteniment de pisos i edificis públics, entre d’altres.

La incorporació de les persones seleccionades a l’Ajuntament de Figueres es farà a través de contractes de treball (dels quals 28 seran de mig any i 17, d’un any) i que van començar el 31 de desembre del 2019. En paral·lel, els treballadors seleccionats portaran a terme una formació ocupacional. A més de la contractació de les 43 persones aturades, l’Ajuntament de Figueres també ha incorporat dues persones per a la realització d’accions i tasques de coordinació i suport, amb la realització d’un total de 3.266 hores per assessorar els treballadors i fer-ne un seguiment.

El segon tinent d’alcalde de Serveis Socials, Empresa i Ocupació, Jesús Quiroga, va destacar que una de les prioritats del govern és “l’ocupació laboral, sobretot per a aquells col·lectius més vulnerables, i el fet que Figueres hagi aconseguit el programa Treball i Formació no només és important perquè facilita contractes de llarga durada a col·lectius vulnerables, sinó perquè com a Ajuntament ens permet disposar de més recursos en àrees on són molt necessaris”.

LA XIFRA

631.835
euros.
Aquesta és la quantitat de la subvenció del programa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona